Δ. Καπούνης στον ΑΝΤ1: «Δεν έχουμε νερό στη Νάξο, ο πρωτογενής τομέας θα υποφέρει!»

07 Μαϊος 2024 14:19

Μιλώντας... εν πλω στον «αέρα» της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ανέδειξε εκ νέου το πόσο επηρεάζει τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα της Νάξου το πρόβλημα λειψυδρίας που ταλανίζει το νησί, κάνοντας παράλληλα έκκληση για βοήθεια στην Πολιτεία.

«Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι η λειψυδρία αυτή τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Καπούνης και πρόσθεσε: «Ενώ, όμως, για τον τριτογενή τομέα θα υπάρχει νερό εν όψει του καλοκαιριού, χάρη στις αφαλατώσεις που έφερε ο Δήμος, η αγροτιά και η κτηνοτροφία θα έχουν τεράστιο θέμα. Είναι Μάιος και το λέω από τώρα: τον Αύγουστο θα μεταναστεύσουμε όλοι! Ο κτηνοτρόφος και ο αγρότης θα φύγουν! Εδώ και 15 χρόνια, το φράγμα του Τσικαλαριού έχει μείνει στάσιμο, δεν ενδιαφέρεται κανείς για το πώς θα εξελιχθεί αυτό το ζήτημα. Ταυτόχρονα, στη γειτονική Πάρο υπάρχει και τριτοβάθμια επεξεργασία στον βιολογικό καθαρισμό και το νερό εμπλουτίζει τον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού. Πρέπει και εδώ στη Νάξο, μέσα από προγράμματα, να γίνει το ίδιο. Πρέπει η Πολιτεία να σταθεί δίπλα μας!».

Όσον αφορά στην τουριστική κίνηση στο νησί μας το φετινό Πάσχα, ο Δ. Καπούνης επεσήμανε: «Είχε κόσμο το νησί, με την πληρότητα των καταλυμάτων να αγγίζει το 95% περίπου. Τα πλοία είχαν πληρότητα 100%. Δεν έχουν ανοίξει ακόμα όλα τα καταλύματα, μόνο ορισμένα στη Χώρα. Από 15 Μαίου και έπειτα θα ανοίξουν και στην υπόλοιπη Νάξο. Περιμένουμε τον κόσμο, με συγκρατημένη αισιοδοξία για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Ελπίζουμε ότι θα πάει καλά και αυτή η σεζόν».

Τέλος, στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και ο ψαράς, Γιώργος Σορώκος, αναφερόμενος στα προβλήματα του δικού του κλάδου: «Πάντοτε υπάρχουν προβλήματα, σε όλους του κλάδους. Φέτος είναι μια πιο δύσκολη χρονιά για εμάς. Είναι αναλόγως το έτος η κατάσταση. Η θάλασσα συμβαδίζει με τη στεριά. Αλλά, είναι η δουλειά μας. Οι δουλειές δεν πεθαίνουν, αρρωσταίνουν! Θα γίνει πάλι καλά η δουλειά μας και θα συνέλθει! Απλώς πρέπει να κάνει κανείς αγώνα για να κρατηθεί στην αγορά»

{https://www.youtube.com/watch?v=P9GbAKe2vTE}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos