Πάρος: Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο Πυργάκι - Τέθηκε υπό έλεγχο (Βίντεο)

22 Απριλίου 2024 21:31

Σοβαρή πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία γύρω στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας 22 Απριλίου, στη θέση Πυργάκι στο νησί της Πάρου.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα, έφθασε πλησίον του δρόμου Παροικίας – Νάουσας όπου υπάρχουν κατοικίες και κυριολεκτικά οι φλόγες «έγλειψαν» τα σπίτια που τέθηκαν σε κίνδυνο. Η πύρινη λαίλαπα ακολουθώντας τη φορά του ανέμου, πέρασε τελικά το δρόμο και κατέκαψε μέρος του απέναντι λόφου με το πευκοδάσος στην περιοχή Πυργάκι.

Ταχύτατα κινητοποιήθηκαν οι όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης του νησιού αλλά και εθελοντές οι οποίοι έσπευσαν, και με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και συντονισμένες προσπάθειες, κατέστη δυνατό να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο μια ώρα περίπου μετά την εκδήλωσή της. Στο σημείο έσπευσαν επίσης άτομα των όλων των τοπικών αρχών της Πάρου αλλά και ο Δήμαρχος οι οποίοι ενημερώνονταν συνεχώς για τις εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή εκείνη τη στιγμή έπνεαν θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ και η επέκταση της φωτιάς ακολούθησε την κατεύθυνση των ισχυρών ανέμων.

Στους κατοίκους εστάλη alert μήνυμα ειδοποίησης 112 για την απομάκρυνσή τους από την περιοχή, ενώ στις 6:30 περίπου το απόγευμα,  πυροσβεστικό ελικόπτερο που εφοδιαζόταν με νερό από τον κόλπο της Παροικίας, πήρε μέρος στην κατάσβεση μικρών εστιών που ακόμα έκαιγαν. 

Αυτή τη στιγμή, και μετά τον έλεγχο της πυρκαγιάς, δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πάρου παραμένουν στο σημείο για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

{https://youtu.be/O0p9UNSNkgw}

fotia pyrgaki 101

fotia pyrgaki 102

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/1103763430838239}

fotia pyrgaki 103

{https://www.facebook.com/parianostypos.gr/videos/315043068100648}

fotia pyrgaki 105

fotia pyrgaki 112

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos