Συνεδρίαση του νέου Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.) ∆ήµου Πάρου, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2024

15 Μαϊος 2024 17:48

Τη Τετάρτη 15 Μαΐου 2024 και ώρα 13:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Πάρου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. Δήμου Πάρου, με θέμα τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου 2024 και την ετοιμασία για την άσκηση πολιτικής προστασίας με την ονομασία ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ.

Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος, ο Δήμαρχος Πάρου κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βαγγέλης Δεναξάς, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Χριστόδουλος Μαούνης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρίλαος Γιουρτζίδης, ο Αναπλ. Προϊστάµενος του Αυτοτελούς Τµήµατος Πολιτικής Προστασίας  κ. Εµµανουήλ Καβάλλης, ο Προϊστάµενος του Πυροσβεστικού Κλιµακίου Πάρου κ. Δημήτριος Καραπαναγιώτης, η Ανθ/χος Λ.Σ. κα. Αθανασία Σπανού, ο Αναπλ. Προϊστάµενος του Αυτοτελούς Τµήµατος ∆ηµοτικής Αστυνοµίας κ. Ιωάννης Λατούδης, ο ∆ιασώστης πλήρωµα ασθενοφόρου κ. Αναστάσιος Μπαντές, η Υπεύθυνη Τομέα Πάρου ΕΚΑΒ κα. Νικολέττα Μαλαματένιου, ο Εκπρόσωπος ΔΕΔΔΗΕ κ. Ιωάννης Χανιώτης, ο Εκπρόσωπος του ΟΤΕ κ. Αντώνης Τριαντάφυλλος και ο Εκπρόσωπος του Επάρχου Πάρου κ. Βαγγέλης Παπαϊωάννου. Επίσης, έλαβε μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Αντιπύραρχος Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κυκλάδων κ. Παναγιώτης Μαυραγάνης.

Πρώτα το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους ως προς τις ενέργειες που έχουν ήδη γίνει από πλευράς Δήμου εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, υπογραμμίζοντας παράλληλα την σημασία της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών, την επικαιροποίηση των σχεδίων πολιτικής προστασίας και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις για την προετοιμασία πρόληψης των πυρκαγιών.

Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι φορείς, που με τη σειρά τους, αναφέρθηκαν και ενημέρωσαν για το βαθμό ετοιμότητας τους για την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών.

Επισημαίνεται πως οι εμπλεκόμενοι Φορείς του νησιού μας, είχαν πάντα εξαιρετική συνεργασία μεταξύ τους, κάτι που επιβεβαιώθηκε στη συζήτηση που έγινε. Δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο, καθώς χρειάζεται να υπάρχει συνεχής επαφή προς επίλυση κάθε ζητήματος, δρομολογώντας μάλιστα τις αμέσως επόμενες ημέρες νέα συνάντηση στο πλαίσιο της ετοιμασίας για την άσκηση πολιτικής προστασίας ΄΄ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ΄΄.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. ∆ήµου Πάρου, ο Δήμαρχος κ. Κώστας Μπιζάς, τόνισε τη σημασία της αγαστής συνεργασίας για το καλύτερο αποτέλεσμα, εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Όπως ο ίδιος δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους των φορέων που έλαβαν μέρος στην πρώτη συνεδρίαση του Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. ∆ήµου Πάρου και για την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε. Δέσμευσή μας είναι να επικαιροποιηθούν τάχιστα τα σχέδια πολιτικής προστασίας αντιμετώπισης κινδύνων, καθώς το καλοκαίρι που έρχεται, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, θα είναι δύσκολο μιας και η αντιπυρική περίοδος φαίνεται να έχει ξεκινήσει ήδη από τον Απρίλιο.

Βασική προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση της ζωής των πολιτών, της περιουσίας τους και του φυσικού πλούτου. Η σύγκλιση αυτή της πολιτικής προστασίας, είμαι σίγουρος πως θα ενισχύει τη συνοχή και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, προωθώντας ένα περιβάλλον ασφαλέστερο και προστατευμένο για τους πολίτες του νησιού μας».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos