Η «Sun» ρίχνει στη μάχη του Brexit και τη Βασίλισσα

22 Ιουνίου 2016 11:58

Η βρετανική εφημερίδα «Sun» χτυπά και πάλι μετά το πρωτοσέλιδό της με τίτλο «Η Βασίλισσα στηρίζει το Brexit». Τώρα, παραμονές του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τολμά να βάλει ξανά στο πρωτοσέλιδό της τη Βασίλισσα, ως μέρος της στήριξης της στην εκστρατεία για την έξοδο από την ΕΕ.


Ο τίτλος «Τι ρώτησε η Βασίλισσα στους καλεσμένους της σε δείπνο: Δώστε μου τρεις καλούς λόγους για να μείνουμε στην Ευρώπη», βασίζεται σε αποκάλυψη του βασιλικού βιογράφου της Ρόμπερτ Λέισι.

Όπως ισχυρίζεται, ρώτησε τους στενούς φίλους και την οικογένειά της τη γνώμη τους σχετικά με το αν η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την Sun, ο Λέισι είπε: «Η Βασίλισσα δεν έχει ψήφο, αλλά ανήκει σίγουρα στους ευρωσκεπτικιστές». «Της αρέσουν οι έντονες συζητήσεις. Της αρέσει να συζητά, όπως κάνουμε όλοι μας σε αυτή τη χώρα, και κάνει ντιμπέιτ για το Brexit με στενούς φίλους και την οικογένειά της. Αλλά από ότι έχω ακούσει, είναι πολύ προσεκτική ώστε να παραμείνει ουδέτερη».

Η Sun δεν ήταν η μόνη εφημερίδα που δημοσίευσε τους ισχυρισμούς του Λέισι, οι οποίοι αρχικά δημοσιεύτηκαν στο μπλογκ Daily Beast. Κι άλλα έντυπα όμως δημοσίευσαν τους ισχυρισμούς, όπως η Daily Express με τον τίτλο «Η Βασίλισσα συζητά την πρόκληση της ΕΕ« αλλά και η Daily Telegraph με τίτλο «Πείτε μου γιατί να παραμείνουμε, η Βασίλισσα ρωτά τους καλεσμένους σε δείπνο».

Ο Λέισι εξήγησε πως η Βασίλισσα έθεσε το συγκεκριμένο ερώτημα «κατά τους τελευταίους μήνες σε ένα βασιλικό σπίτι στην Αγγλία». Μεταξύ των επισκεπτών στο δείπνο ήταν δύο από τα παιδιά της, ο πρίγκιπας Ανδρέας και η πριγκίπισσα Άννα.

Σε περαιτέρω σχόλια, περιέγραψε την Βασίλισσα ως «μια πολύ προσεκτική ευρωσκεπτικίστρια».

Είναι αμφίβολο αν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ θα υποβάλλουν αναφορά στην Ανεξάρτητη Αρχή Τύπου και γι’ αυτό το πρωτοσέλιδο όπως έκαναν και για το θέμα «Η Βασίλισσα υποστηρίζει το Brexit».

Η Ανεξάρτητη Αρχή (IPSO) είχε αποφασίσει πως ο τίτλος της εφημερίδας που δημοσιεύτηκε στις 9 Μαρτίου, ήταν «παραπλανητικός». Η ιστορία βασιζόταν σε ανώνυμους ισχυρισμούς και υποστήριζε πως η Βασίλισσα πίστευε «έντονα» ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos