Το δρόμο της υλοποίησης παίρνουν δύο μεγάλα αθλητικά έργα στην Πάρο!

24 Σεπτεμβρίου 2019 21:11

Ένα βήμα πιο κοντά στην έναρξη της υλοποίησής, του βρίσκεται μεγάλο αθλητικό έργο στη Μάρπησσα. Πρόκειται για το έργο της επισκευής του Γηπέδου Ποδοσφαίρου, η δρομολόγηση της οποίας αποτέλεσε αίτημα του Δήμου Πάρου, της Δημοτικής Κοινότητας Μάρπησσας και του ΑΜΕΣ Μαρπησσαικού.


Μετά την έγκριση της σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Πάρου, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν από 6 μήνες (22/3/2019) σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, υπογράφηκε πριν από λίγο καιρό (30/8/2019) και η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Δήμου Πάρου και Περιφέρειας και έτσι το έργο βαίνει πια προς υλοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου θα χρηματοδοτήσει το έργο μέχρι το ποσό των 200.000 ευρώ και ο Δήμος Πάρου θα καλύψει το υπόλοιπο ποσό για την ολοκλήρωσή του.

 

Το έργο είναι προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, συνεπώς ο Δήμος με ίδιους πόρους θα αναλάβει τη χρηματοδότησή του με 150.000 ευρώ.

Πολύ σύντομα και εφόσον ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμού και ανάληψης εργολαβίας, οι εργασίες επισκευής στο Γήπεδο της Μάρπησσας θα ξεκινήσουν.

Αυτές θα περιλαμβάνουν τις εξής συγκεκριμένες εργασίες:

- Καθαίρεση υπάρχοντος χλοοτάπητα με προσοχή και μεταφορά του σε θέση που θα υποδειχθεί από την επιβλέπουσα υπηρεσία.
- Επισκευή της υπόβασης του χλοοτάπητα στα σημεία που απαιτείται.
- Τοποθέτηση νέου συνθετικού χλοοτάπητα.
- Τοποθέτηση νέων στεγάστρων αναπληρωματικών.
- Καθαίρεση της υφιστάμενης περίφραξης και τοποθέτηση νέας περίφραξης, όπου απαιτείται.
- Τοποθέτηση έξι νέων πυλώνων φωτισμού ύψους 16 μ. (με φωτιστικά LED) συμπεριλαμβανομένου της βάσης τους και της απαιτούμενης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης.

Επίσης, ένα άλλο πολύ σπουδαίο αθλητικό έργο για την Παροικία πρόκειται να υλοποιηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα. Πρόκειται για εργασίες επισκευών στο Δημοτικό Στάδιο Παροικίας, οι οποίες θα ξεκινήσουν το Δεκέμβριο του 2019.

Αυτό το έργο είναι προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του θα καλυφθεί κατά το ήμισυ με πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και κατά το υπόλοιπο ήμισυ με πόρους του Δήμου Πάρου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos