Τσουκαρίτσκι-Ολυμπιακός 0-3: επιβλητική πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ

01 Σεπτεμβρίου 2023 01:19

Ένα ημίχρονο, το πρώτο, ήταν αρκετό προκειμένου ο Ολυμπιακός να σφραγίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και να βρεθεί στην αυριανή (1/9) κλήρωση της UEFA, μαζί με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πίεσε αφόρητα στο Λέσκοβατς τη γηπεδούχο Τσουκαρίτσκι, στη ρεβάνς της νίκης του με 3-1 στο Φάληρο, έπαιξε σαν τη «γάτα με το ποντίκι» κι έφυγε νικητής (και) από τη Σερβία με 3-0, σε ένα παιχνίδι που ο Κώστας Φορτούνης κατέγραψε το 300ό παιχνίδι του με τη φανέλα του Ολυμπιακού (23/9/2014 με Παναχαϊκή το πρώτο) κι έγινε ο μοναδικός παίκτης του πειραϊκού συλλόγου με 300 παιχνίδια τα τελευταία 18 χρόνια, μετά τον Μαυρογενίδη (2005-06).

Η πειραϊκή ομάδα ξεκίνησε με προφανή στόχο όχι μόνο να μη δεχθεί κάποιο γρήγορο γκολ αλλά να δείξει εξαρχής στην αντίπαλό της ποιος θα είναι το αφεντικό στο παιχνίδι.

Η πίεση δεν άφηνε τους Σέρβους να «ανασάνουν» και στο 12΄ χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο δυνατό σουτ του Έσε από το ύψος της περιοχής η μπάλα βρήκε στον Τόσιτς και κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Στο 21΄ από κόρνερ του Μπιέλ ο Ρέτσος έπιασε καρφωτή κεφαλιά που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Σαμούροβιτς και ο Μασούρας από πλάγια δεξιά θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, ενώ στο 29΄ ο ίδιος είχε ένα φιλόδοξο αλλά άστοχο σουτ εκτός περιοχής.

Τελικά η συντριπτική ανωτερότητα του Ολυμπιακού απέφερε καρπούς στο 34΄, όταν ο Βρουσάι βρήκε κάθετα στον Μπιέλ στην περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Μασούρα, ο οποίος με συρτό σουτ βρήκε στόχο αυτή τη φορά γράφοντας το 0-1 με το 50ό «ερυθρόλευκο» τέρμα του, ενώ ο διεθνής επιθετικός έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία της ομάδας, που σκοράρει στην Ευρώπη σε πέντε διαδοχικές περιόδους.

Και αφού στο 37΄ ένα σουτ του Μπιέλ αστόχησε ελάχιστα και στο 39΄ ακυρώθηκε γκολ του Ελ Καμπί για (εκατοστά) οφσάιντ, στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου (45΄) ο Μπιέλ πήρε άλλη μια κάθετη από τον Βρουσάι, εκείνος απέφυγε έναν αντίπαλο και νίκησε τον Σαμούροβιτς για το 0-2.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos