Χαώδης η διαφορά

13 Ιουνίου 2023 17:12

Με το κιάλι πλέον ψάχνουμε κανένα ματσάκι που να αξίζει το κόπο να ασχοληθούμε καθώς έχουμε πέσει σε «ξηρασία». Εδώ και μέρες έπεσε το μάτι μου σε ένα... νέο φρούτο που λέγεται 2023 CAFA (Central Asian Football Association) Nations Cup.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Κεντρικής Ασίας (CAFA) είναι ένα από τα πέντε περιφερειακά όργανα διακυβέρνησης στο ποδόσφαιρο ομοσπονδιών στην Ασία και η οποία απαρτίζεται από 6 μέλη (Ιράν, Τουρμενιστάν, Ουζμπεκιστάν, Τζατζικιστάν, Αφγανιστάν, Κιργιστάν).

Διαβάστε επίσης:Οδηγόςγια στοίχημα κόρνερ

Αυτά τα 6 μέλη συν το Ομάν ως... εξωφυλαρούχας (είχε προσκληθεί και η Ρωσία αλλά όταν είδε με ποιους θα παίξει…), συμμετέχουν σε αυτό το νεοσύστατο (σε επίπεδο ανδρών) μίνι τουρνουά (διεξάγεται στο Ουζμπεκιστάν και στο Κιργιστάν), το οποίο αποτελείται από δύο ομίλους (4 ομάδες ο ένας και 3 ο άλλος). Οι πρώτες των δύο ομίλων θα παίξουν κατευθείαν τελικό.

Από τα ονόματα και μόνο καταλαβαίνετεότιτο ποδοσφαιρικό επίπεδοείναι «υπομείον». Έκατσα τις προάλλες να δωτο ματςΚιργιστάν - Αφγανιστάν και αρρώστησα. Τέλος πάντων, στοτουρνουά αυτόσυμμετέχει και τοΙράν πουτο βρήκεωςευκαιρία για να δώσει ματς προετοιμασίας, ενόψειτων πιοσημαντικώντου υποχρεώσεων. Η κριτική πουδέχτηκε η ιρανικήομοσπονδία από τον ποδοσφαιρικόκόσμοτηςχώρας ήταν τεράστια. «Τιδουλειάέχουμεεμείςμε αυτά τα καφενεία, τηνστιγμή πουοιάλλεςομάδεςδίνουνσοβαράφιλικά», «τιδουλειάέχουμεεμείςμετους ανύπαρκτους» και κάτιτέτοια ήταν τοζουμίτηςκριτικής και δενέχουν και πολύάδικο. Όταν τονούμερο 22 της ΦΙΦΑ (Ιράν) παίζειμετο 155, το 137 και το 109, τι να περιμένεις να δεις;

Δουλειάμου πάντωςήταν να σκαλίσωτηνεθνικήτουΙράν και πρόσεξα πωςείναι αρκετάδυνατή. Απουσίες βέβαια υπάρχουν, αλλάόταν συμμετέχουν παίκτες από Περσέπολις, Εστεγλάλ, Σεπαχάνσυντουςξενιτεμένους (είδα και τον Χατζισαφί), καταλαβαίνουμε πως αν παίξουνστοιχειωδώς μπάλα, τοκοντέρ θα γράφει αβέρτα. Πρώτος αντίπαλοςλοιπόντοΑφγανιστάν. Η τελευταία νίκητουΑφγανιστάνστα επίσημα τουρνουάείναι το 1-0 επί του Μπαγκλαντέςστα προκριματικάτου ΠαγκοσμίουΚυπέλλου, τονΣεπτέμβριοτου 2018. Είναι ενδιαφέρονότιτοΑφγανιστάν και τοΙράνείναι οι πρώτοι αντίπαλοιστηνιστορία τωνεθνικώνομάδωντωνδύοχωρών. Έφτασαν σεισοπαλία χωρίςτέρματα στην ΚαμπούλτονΣεπτέμβριοτου 1320. Ναι, μην απορείτε, στοΙράντώρα έχουντοέτος 1402, συνεπώςτο ματς αυτόέγινετο 1941. Σκάλισα επίσης και είδα πωςτοΙράν και τοΑφγανιστάν (μενέους) αναμετρήθηκαν στουςΑσιατικούςΑγώνεςτου 2002 στο Μπουσάν, οι οποίοιέληξαν μεσκορ 10-0 υπέρτουΙράν (πήρετοχρυσότότε). Για τοΑφγανιστάνοιειδήσειςείναι σα να ψάχνειςνερόστονΆρη.

Τα πράγματα είναι απλά. ΑντοΙράν μπεισοβαρά και παίξει μπάλα, τα δίχτυα θα αναστενάξουν. Αντοδουν αγγαρεία (οισυμπαίκτεςτουςκάνουνδιακοπές) και φυλάξουν τα πόδια τους, θα έχουμεθέμα. Ανθέλουν να ξεφτιλιστούν, πρόβλημάτους. Εμείςένα μπετάκι θα χάσουμεστοφινάλε, αλλά αυτοί θα γίνουν "ρόμπα" σεόλητηνΑσία και βάλε. Η διαφοράτους πάντως αντικειμενικάείναι χαώδης.

Περισσότερες ειδήσεις για στοίχημα, προγνωστικά και αναλύσεις αγώνων στο Foxbet.gr.gr



Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos