×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

68.000 παιδιά δωρεάν σε παιδικούς σταθμούς

23 Αυγούστου 2013 08:58

Με την προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων εκ μέρους των ενδιαφερομένων ως προς το ποιοι είναι δικαιούχοι για ένταξη στο πρόγραμμα επιδοτούμενης εισαγωγής σε βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς να εκπνέει σήμερα,

η κυβέρνηση διά στόματος του κ. Β. Κεγκέρογλου εκφράζει την αισιοδοξία της ότι όχι μόνο θα υπάρξουν τα απαραίτητα κονδύλια για την κάλυψη του προγράμματος, αλλά και πως δεν θα μείνει ούτε ένα παιδί στο σπίτι του.

Αν και από τις δηλώσεις του κ. Κεγκέρογλου δεν προκύπτει σαφής αριθμός των παιδιών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

«Εκτιμώ προσωπικά ότι 70.000 παιδιά θα καλυφθούν με επιδότηση. Τα υπόλοιπα δεν μένουν εκτός παιδικών σταθμών. Απλώς οι δήμοι δεν έχουν την ανάλογη οικονομική ενίσχυση για τα παιδιά αυτά, τα οποία θα ενταχθούν με άλλη διαδικασία. Δεν μένουν στο σπίτι τα παιδιά. Αυτοί που έχουν εισόδημα πάνω από τα όρια που έχει θέσει η πρόσκληση, βάσει της οποίας γίνεται το πρόγραμμα, θα πρέπει να καταβάλλουν τροφεία», είπε ο υφυπουργός Εργασίας. Παρουσιάζοντας τα στοιχεία σε ό,τι αφορά την τρέχουσα χρονιά, είπε πως υποβλήθηκαν συνολικά 98.000 αιτήσεις. «Ομως στον προσωρινό πίνακα δικαιούχων, οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια και είναι σωστά τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν, έχουμε 71.000. Μπορώ να σας πω ότι περίπου έξι χιλιάδες υπερβαίνουν τα οικονομικά όρια, τα οποία έχουν τεθεί και δεν θα είναι δικαιούχοι», σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου. Και αφού υπενθύμισε ότι σήμερα Παρασκευή «στις 16.30 λήγει η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων και πρέπει να το ξέρουν αυτό οι γονείς», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι κατόπιν προφορικής συνεννόησης με την υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης διασφαλίστηκε ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για τέσσερις χιλιάδες παιδιά (επιπλέον των 64.000, για τα οποία υπάρχουν πόροι ύψους 149 εκατ. ευρώ από το σχετικό πρόγραμμα).

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Θεοδώρα Τζάκρη, με ερώτηση της οποίας τέθηκε χθες το θέμα στη Βουλή, σχολίασε: «Λυπάμαι, αλλά δεν έμεινα ικανοποιημένη από την απάντηση. Φαίνεται ότι δεν έχετε ένα δεσμευτικό σχέδιο δράσης και μάλλον θα βρεθούμε προ εκπλήξεων».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos