×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Με Καλάσνικοφ κατά Χαρ. Τρικούπη

26 Μαϊος 2014 10:02

Στις επιθέσεις με Καλάσνικοφ εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας (τον Ιανουάριο του 2013) και της κατοικίας του Γερμανού πρέσβη (τον Δεκέμβριο του 2013) παραπέμπει η χθεσινή ένοπλη επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη.

Την ευθύνη των δύο αυτών ενεργειών είχε αναλάβει η οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α) στην οποία, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, μετέχει ο καταζητούμενος για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» Νίκος Μαζιώτης. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ., πάντως, παρατηρούν ότι τον Μάρτιο του 1999, επίθεση με ρουκέτα εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ είχε πραγματοποιήσει και η «17 Νοέμβρη». Σημειώνουν, μάλιστα, ότι τα μέλη της 17Ν (μεταξύ αυτών και ο επικηρυγμένος σήμερα Χριστόδουλος Ξηρός) είχαν εξαπολύσει την επίθεση με ρουκέτα από ακάλυπτο χώρο επί της οδού Μαυρομιχάλη, όπως ακριβώς έκαναν και οι δράστες της χθεσινής επίθεσης εναντίον των γραφείων του κόμματος.

Το γεγονός, πάντως, ότι οι δράστες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν «καθαρό» όπλο και όχι κάποιο πολεμικό τυφέκιο «σφραγίδα» που έχει συσχετιστεί με παλαιότερη τρομοκρατική ενέργεια οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι για την ενέργεια θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης από οργάνωση με καινούργια επωνυμία. Και αυτό διότι πρόθεση των δραστών είναι να δημιουργήσουν πλασματική εικόνα «πολυφωνίας» και πολυσυλλεκτικότητας στο επονομαζόμενο αντάρτικο πόλης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες δύο τουλάχιστον αυτήκοων μαρτύρων, η επίθεση πραγματοποιήθηκε γύρω στις 5.30 τα ξημερώματα. Κανείς, ωστόσο, εξ αυτών δεν κατήγγειλε το συμβάν στην Αμεση Δράση. Η ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε για το συμβάν λίγο μετά τη 1 μ.μ. από υπαλλήλους των γραφείων του ΠΑΣΟΚ. Μια βολίδα βρέθηκε στο γραφείο του στελέχους του κόμματος κ. Χρ. Πρωτόπαπα, ενώ θραύσματα δεύτερης βολίδας περισυνελέγησαν από γραφείο του 3ου ορόφου. Από το σημείο της επίθεσης στην οδό Μαυρομιχάλη αστυνομικοί περισυνέλεξαν ένα κάλυκα. Ανακοινώθηκε ότι οι βολίδες ήταν διαμετρήματος 7.62 mm, όπως αυτές που χρησιμοποιούνται από πολεμικά τυφέκια Καλάσνικοφ, καθώς και ότι το όπλο δεν είχε χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Εως αργά χθες δεν είχε διευκρινιστεί εάν πρόθεση των δραστών ήταν να «περιοριστούν» σε συμβολική επίθεση με δύο σφαίρες κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ ή εάν υποχρεώθηκαν να διαφύγουν πριν ολοκληρώσουν την ενέργειά τους εξαιτίας, για παράδειγμα, εμπλοκής του όπλου τους. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, περίοικος - μάρτυρας της επίθεσης δήλωσε σε αστυνομικούς ότι δευτερόλεπτα μετά τους πυροβολισμούς είδε δύο άτομα να απομακρύνονται από το σημείο με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Χθεσινή ανακοίνωση του κόμματος ανέφερε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται και δεν τρομοκρατείται. Απαντά με τη συσπείρωση και την αποφασιστικότητα των δημοκρατικών πολιτών, καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια».

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos