Μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα για το ICE

01 Ιουλίου 2020 16:41

1) Το σχήμα του εμβόλου.

Δεν είναι αυστηρά κυλινδρικό όπως φαίνεται με την πρώτη ματιά. Με απλά λόγια: όταν το βλέπετε από την πλευρά - το σχήμα έχει σχήμα βαρελιού (κατά κανόνα), όταν το βλέπετε από ψηλά - ένα οβάλ. Αυτό οφείλεται στη θερμική διαστολή του μετάλλου όταν θερμαίνεται. Το έμβολο θερμαίνεται κατά τη λειτουργία και γίνεται το σωστό σχήμα.

2) Μερικές φορές συμβαίνουν πράγματα όπως η «γροθιά της φιλίας». Αυτό συμβαίνει όταν η ράβδος σύνδεσης ή το έμβολο διαπερνούν το μπλοκ κυλίνδρων και εξαφανίζονται πολύ μακριά. Συνδέσεις ράβδων κ.λπ. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Ένα από αυτά κολλάει στη μέγιστη θέση της ράγας αντλίας ψεκασμού καυσίμου, ο κινητήρας περιστρέφεται σε μη ρεαλιστικές ταχύτητες και, ως αποτέλεσμα, από τις δυνάμεις αδράνειας «το χωρίζει σε κομμάτια»

4) Οι μεγαλύτεροι κινητήρες είναι ναυτικοί. Και εδώ είναι ένας από αυτούς και οι δείκτες του: Διάμετρος κυλίνδρου - 960 mm Αριθμός κυλίνδρων - 14 Όγκος ενός κυλίνδρου - 1820 l Ισχύς - 108920 ιπποδύναμη Μέγιστες στροφές 102 σ.α.λ. (με τέτοια μεγέθη είναι ακόμη πολύ) Για κινητήρες αυτοκινήτων, ανταλλακτικά μπορείτε να βρείτε ανταλλακτικά στο διαδικτυακό κατάστημα Euantallaktika.gr.

5) Η πίεση στο σύστημα καυσίμου ντίζελ μπορεί να φτάσει έως και 2000 atm. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στο ντίζελ γίνεται έγχυση στο τέλος της διαδρομής συμπίεσης όταν η πίεση στον κύλινδρο είναι ήδη αρκετά μεγάλη. Παρεμπιπτόντως, η πρώτη αντλία καυσίμου που εφευρέθηκε από τον Robert Bosch

6) Ένα από τα μειονεκτήματα του ICE είναι το μέγιστο όριο ταχύτητας. Η μέγιστη τιμή 20 - 26 χιλιάδες σ.α.λ. Δεν είναι πλέον δυνατό καθαρά σωματικά. Σε κινητήρες με υψηλή ταχύτητα, η εξάτμιση θερμαίνεται σε κόκκινο. (για παράδειγμα, σε αυτοκίνητα F1)

7) Η μέγιστη θερμοκρασία του υγρού εργασίας (αέριο) στο θάλαμο καύσης φτάνει τους 2000 βαθμούς Κελσίου. Πώς δεν μπορούν να λιώσουν τα πάντα στον κόσμο; Το γεγονός είναι ότι αυτή η θερμοκρασία είναι κυκλικής φύσης και το ίδιο το μέταλλο δεν θερμαίνεται σε αυτήν τη θερμοκρασία, δεν έχει χρόνο να μεταφερθεί πλήρως από αέριο σε μέταλλο.

8) Ο στροφαλοφόρος άξονας κατά τη λειτουργία δεν εφαρμόζεται στις επενδύσεις. Αυτή είναι η αρχή της σφήνας λαδιού. Η αρχή της λειτουργίας απλών ρουλεμάν. Μέγιστη φθορά του κινητήρα στα συρόμενα ρουλεμάν - κατά την εκκίνηση, τη διακοπή και την απότομη απόρριψη φορτίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο δείκτης πίεσης λαδιού είναι τόσο σημαντικός. Οι μεγάλοι κινητήρες όπως οι πετρελαιοκινητήρες, για παράδειγμα, δεν είναι μπλοκαρισμένοι εάν είναι δυνατόν. Εάν, για παράδειγμα, ένα τρένο φτάσει στο σταθμό το πρωί και φύγει το βράδυ, τότε ο κινητήρας ντίζελ δεν έχει μπλοκαριστεί.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos