Κορωνοϊός: Οι διάφανες μισές μάσκες που φορούν πολλοί, δεν προστατεύουν ούτε τους ίδιους αλλά ούτε και τους γύρω τους

29 Ιουλίου 2020 22:23

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο καθηγητής επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, την Τετάρτη 29/07, για την χαλάρωση των μέτρων προστασίας που αφορούν στην πανδημία του κορωνοϊού.


Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην μη τήρηση αποστάσεων και στην ψευδαίσθηση ότι ο κορωνοϊός δεν είναι εδώ όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο κόσμος πιστεύει ότι μπορεί να ζήσει ένα «κανονικό» καλοκαίρι μη τηρώντας τα μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων.
Δεν θέλω να τρομοκρατήσω τον κόσμο αλλά δεν πρέπει και να εφησυχάσουμε και για αυτό αποφασίστηκε η εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σχεδόν στους περισσότερους κλειστούς χώρους.
Ιδιαίτερα ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στη σωστή χρήση της μάσκας αλλά και στις διάφανες μισές μάσκες, λέγοντας ότι προστασία που προσφέρουν είναι σχεδόν ανύπαρκτη.

Επισήμανε επίσης ότι ενδεχομένως η αρμόδια επιτροπή θα πρέπει να αποφασίσει την απαγόρευση της συγκεκριμένης μάσκας, η οποία το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιείται ευρέως στους επαγγελματικούς χώρους.

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του Alpha, ισχυρίζονται ότι η διάφανη μισή πλαστική μάσκα τους διευκολύνει στην εργασία τους κυρίως όσον αφορά στην ομιλία και στην επαφή τους με τον πελάτη.

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos