Ιερά Σύνοδος: Έκκληση σε κληρικούς και πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα

03 Νοεμβρίου 2021 19:29

Στην ανακοίνωση ότι δεν θα παραστεί στις ενθρονίσεις των νεοχειροτονηθέντων μητροπολιτών Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου, Περιστερίου και Θήρας προέβη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, δίνοντας το καλό παράδειγμα για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως έκανε γνωστό η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης μέρας των τακτικών εργασιών της για τον μήνα Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, «κατόπιν τούτου, με συνοδική απόφαση, ορίσθηκαν οι τοποτηρητές να εκπροσωπήσουν τον Μακαριώτατο κατά τις τελετές των ενθρονίσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν με τάξη και απλότητα και με ακριβή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας.

Επίσης, με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, απευθύνει έκκληση σε όλους τους κληρικούς της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει όλους για τον εμβολιασμό τους.

«Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορωνοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας» αναφέρει η Ιερά Σύνοδος.

«Η Εκκλησία τηρεί την τάξη»
Εξάλλου, με αφορμή όσα λέγονται περί της μη τήρησης επαρκών μέτρων για την προστασία και την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού από πλευράς της Εκκλησίας, εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολίαζαν πως η Εκκλησία της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας αναχαίτισης της νόσου έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα έτσι ώστε να μην προκληθεί ουδένα πρόβλημα στον πιστό λαό της. «Η Εκκλησία τηρεί την τάξη», επισημαίνουν.

 Επίσης, ύστερα από πρόταση του Αρχιεπισκόπου, ανυψώθηκαν σε τιτουλαρίους μητροπολίτες οι βοηθοί παρά τη Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, μέχρι πρότινος επίσκοποι, Νεοχωρίου Παύλος και Θαυμακού Ιάκωβος.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος απένειμε στον θεολόγο-συγγραφέα Δημήτριο Μαυρόπουλο τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου, της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν απόφασης της συνεδρίας της 13ης Ιουλίου 2021 της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos