Πειραιάς: Αλλάζει η πρόσβαση στο πρώτο λιμάνι της χώρας! – Έργο “ανάσα” η υπογειοποίηση του ΗΣΑΠ

23 Φεβρουαρίου 2022 18:48

Ποιός δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο λιμάνι του Πειραιά κατά τους θερινούς ιδίως μήνες; Ποιός άραγε δεν έχει κινδυνεύσει να χάσει το πλοίο βρισκόμενος μια ανάσα από λιμάνι, λόγω του ότι έχει κολλήσει στην κίνηση;

Το πρόβλημα συζητείται εδώ και δεκαετίες, τώρα όμως φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή για να δρομολογηθεί η υλοποίηση ενός μεγάλου έργου που θα αποσυμφορήσει την περιοχή και θα την αναπλάσει πολεοδομικά, ώστε το πρώτο λιμάνι της χώρας να αναβαθμίσει τη λειτουργία του και η πόλη του Πειραιά να εκσυγχρονιστεί.

Το έργο αυτό περιλαμβάνει την υπογειοποίηση της Γραμμής 1 του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών - Πειραιώς (ΗΣΑΠ) στο τμήμα Νέο Φάληρο – Πειραιάς. Στο έργο αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Καραμανλής τονίζοντας τη σημασία του για να καταστεί ο Πειραιάς πραγματικός συγκοινωνιακός κόμβος, δηλώνοντας επίσης ότι μέσα στο 2022 θα δοθεί λύση στο ζήτημα της υπογειοποίησης. Τους επόμενους μήνες θα επικαιροποιηθεί η μελέτη, θα ανακοινωθεί πότε θα ξεκινήσει το έργο και πότε θα ολοκληρωθεί.

peiraias ilektriko 02

Θα γίνει προσπάθεια ένταξής του από το Υπουργείο στο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 και το συνολικό του κόστος υπολογίζεται περίπου να ανέλθει στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Δήμος Πειραιά από την πλευρά του, θεωρεί το έργο βασικής σημασίας για την ανάπτυξη της πόλης καθώς με την ολοκλήρωσή του θα δημιουργηθεί μια λεωφόρος που θα καταλήγει στο λιμάνι και θα μπορεί να δεχτεί τον κυκλοφοριακό φόρτο που παρατηρείται στην περιοχή.

Το έργο περιλαμβάνει τη βύθιση των γραμμών αμέσως μετά την έξοδο από το σταθμό του Νέου Φαλήρου, τη δημιουργία ενός νέου υπόγειου σταθμού με την ονομασία Καμίνια στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Ομηρίδου Σκυλίτση, καθώς και την άνοδο των γραμμών στην επιφάνεια στο τερματικό σταθμό του Πειραιά.

peiraias ilektriko 03

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos