O ηλεκτρικός σιδηρόδρομος "απλώνεται" και πάει πάνω από την Κηφισιά

24 Οκτωβρίου 2022 15:55

Μετά από δεκαετίες το υπουργείο Μεταφορών δρομολογεί επέκταση της γραμμής 1 (πρώην ηλεκτρικός) και πέρα από την Κηφισιά. Συγκεκριμένα, τα σχέδια περιλαμβάνουν επέκταση μέχρι τη Βαρυμπόμπη.

Σε χθεσινή του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός ΥΠΟΜΕ, Κώστας Καραμανλής απαντώντας σε ερώτηση για την επέκταση των μέσων σταθερής τροχιάς, ανέφερε μεταξύ άλλων και την επέκταση από την Κηφισιά μέχρι τη Βαρυμπόμπη σημειώνοντας πως “Με την τελευταία (σ.σ. επέκταση), ιδίως, θα λύσουμε το ζήτημα της «ένωσης» της εθνικής οδού με το δίκτυο Μετρό της Αττικής”.

 Σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.gr, ο στόχος είναι να ενωθεί το Μετρό ψηλά στην Εθνική Οδό για να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής σε ένα σημείο που να υπάρχει σταθμός μετεπιβίβασης.

Η άσκηση λοιπόν που εξετάζεται είναι η γραμμή να πάει βόρεια, να υπάρξει ένας ενδιάμεσος σταθμός στην Νέα Ερυθραία και τελικά η γραμμή να καταλήξει στον κόμβο Βαρυμπόμπης.

Η επέκταση του Μετρό, δηλαδή επέκταση της Γραμμής 1 μέχρι την Εθνική Οδό από Κηφισιά μέχρι Βαρυμπόμπη, θεωρείται από την Αττικό Μετρό ως εξαιρετικά σημαντική για την ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου στον άξονα.

 dikaiologitika.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos