Ασφάλεια στο σπίτι: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες σχετικά με την αγορά εσωτερικών κλειδαριών

27 Ιουνίου 2023 15:23

Η ασφάλεια στο σπίτι είναι από τα πρώτα πράγματα που μπορεί να ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες σπιτιού.

Μια καλή πρόταση είναι η τοποθέτηση μιας αξιόπιστης κλειδαριάς εσωτερικής πόρτας και συρτών. Ενώ οι εξωτερικές κλειδαριές εμποδίζουν τους κλέφτες να εισέλθουν, οι εσωτερικές κλειδαριές προσθέτουν ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας και απομόνωσης, διασφαλίζοντας ότι κάθε δωμάτιο μέσα στο σπίτι είναι ασφαλές και ενδεχομένως περιορίζει τη ζημιά που μπορεί να κάνει ένας κλέφτης αν καταφέρει να παραβιάσει την εξώπορτα ή κάποιο άλλο σημείο. Παρακάτω θα παραθέσουμε μερικές συμβουλές για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού που θέλουν να προβούν σε έρευνα αγοράς για εσωτερικές κλειδαριές πόρτας και σύρτες.

Πρώτον, οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει να κατανοήσουν τους διάφορους τύπους εσωτερικών κλειδαριών πόρτας που διατίθενται στην αγορά. Οι παραδοσιακές κλειδαριές, όπως οι κλειδαριές με πόμολα είναι αυτές που χρησιμοποιούνται ευρέως και παρέχουν ένα βασικό επίπεδο ασφάλειας. Υπάρχουν όμως και πιο σύγχρονες επιλογές, όπως οι έξυπνες κλειδαριές, οι βιομετρικές κλειδαριές και οι κλειδαριές με κωδικό ασφαλείας ή μαγνητική κάρτα. Έχουν πρακτική εφαρμογή και κάθε μία από αυτές μπορεί να προσφέρει διαφορετικούς βαθμούς ασφάλειας. Οι έξυπνες κλειδαριές μπορούν να ελέγχονται από απόσταση, επιτρέποντας στους ιδιοκτήτες να κλειδώνουν ή να ξεκλειδώνουν τις πόρτες τους από οπουδήποτε, χρησιμοποιώντας ένα smartphone με την κατάλληλη εφαρμογή. Οι βιομετρικές κλειδαριές χρησιμοποιούν την ανάλυση των σταθερών χαρακτηριστικών ενός ατόμου, προκειμένου να επιτρέψουν την είσοδο στον χώρο. Αντιθέτως, οι κλειδαριές με κωδικό ξεκλειδώνουν εφόσον ο χρήστης πληκτρολογήσει τον σωστό αλφαριθμητικό κωδικό ή περάσει την σωστή μαγνητική κάρτα πάνω από τον αισθητήρα ανάγνωσης. Την τελευταία, την συναντάμε σε επιχειρήσεις και σε ξενοδοχεία όπου η ανάγκη για αλλαγή κωδικού είναι μεγάλη και συχνή. Αυτή η τεχνολογία σήμερα εφαρμόζεται και σε μεγάλες κατοικίες.

Δεύτερον, οι ιδιοκτήτες πρέπει να έχουν υπόψη το επίπεδο ασφάλειας που παρέχει κάθε τύπος κλειδαριάς. Ενώ ένα σύρτης μπορεί να είναι αρκετός για να ασφαλίσει μια πόρτα κρεβατοκάμαρας ή του μπάνιου, οι χώροι στα γραφεία του σπιτιού ή των δωματίων όπου κρατάμε πολύτιμα αντικείμενα μπορεί να χρειάζονται πιο στιβαρούς μηχανισμούς κλειδώματος. Οι βιομετρικές κλειδαριές ή οι Deadbolts θα μπορούσαν να είναι η καλύτερη επιλογή σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η ποιότητα της κλειδαριάς εξαρτάται και από την εταιρεία κατασκευής που πρέπει να λάβουμε υπόψη. Ενώ οι φθηνότερες κλειδαριές που μπορεί να φαίνονται ελκυστικές, θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια. Οι κλειδαριές καλής ποιότητας από αξιόπιστες μάρκες μπορεί να κοστίζουν περισσότερο, αλλά συνήθως παρέχουν καλύτερη ασφάλεια και μακροζωία. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού θα πρέπει να αναζητούν κλειδαριές πιστοποιημένες από αναγνωρισμένους οργανισμούς οι οποίοι πιστοποιούν ότι η κλειδαριά πληροί ορισμένα πρότυπα ασφαλείας.

Η ευκολία τοποθέτησης επίσης παίζει μεγάλο ρόλο στην επιλογή εσωτερικής κλειδαριάς πόρτας. Ορισμένες κλειδαριές μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα, ενώ άλλες μπορεί να απαιτούν επαγγελματική εγκατάσταση. Το κόστος και η σκοπιμότητα είναι δύο πράγματα που θα πρέπει να ζυγίσει ο κάθε ιδιοκτήτης πριν προβεί σε οποιαδήποτε αγορά. Ακόμη και η πιο ακριβή κλειδαριά υψηλής ασφάλειας μπορεί να αποτύχει εάν δεν εγκατασταθεί σωστά.

Τέλος, πολλά σπίτια που έχουν έξυπνο σύστημα ασφαλείας μπορεί να χρειάζονται κάποιον ειδικό τύπο κλειδαριάς που να συνεργάζεται με το συγκεκριμένο σύστημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις η εταιρεία που έχει αναλάβει την εγκατάσταση του έξυπνου σπιτιού μπορεί να δώσει τις ανάλογες κατευθύνσεις για την αγορά του σωστού τύπου κλειδαριάς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos