Καλοκαίρι και διατροφή! Τα καλύτερα υγιεινά καλοκαιρινά σνακ!

10 Ιουλίου 2023 17:23

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και αυτό που σκεφτόμαστε όλοι είναι η διατροφήκαι τα πιο νόστιμα σνακ που μπορούμε να απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας, μειώνεται το αίσθημα της πείνας και ο οργανισμός μας έχει αυξημένες απαιτήσεις στην κατανάλωση υγρών.

Ακόμη, οι ατέλειωτες απογευματινές βόλτες, οι βουτιές και τα παιχνίδια στη θάλασσα μας κάνουν να θέλουμε να καταναλώσουμε ένα ελαφρύ γεύμα. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν, θα βρεις συγκεντρωμένες κάποιες προτάσεις μεκαλοκαιρινά σνακ που θα καλύπτουν τις ανάγκες σου σε πρωτεΐνες χωρίς να περιέχουν πολλές θερμίδες και σάκχαρα. Μπορείς να τα εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα ώστε πολύ σύντομα να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής σου.

  • Φρουτοσαλάτα

Μια εύκολη, γρήγορη μα πάνω απ’ όλα δροσιστική επιλογή για τις ημέρες που βιάζεσαι να φύγεις απ’ το σπίτι αλλά αναζητάς ένα υγιεινό σνακ είναι η φρουτοσαλάτα. Προμηθεύσου από το σούπερ μάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς σου διάφορα φρούτα εποχής και έπειτα με μια μικρή προετοιμασία, κόψε τα φρουτάκια, πρόσθεσε λίγο χυμό φρούτων για να φτιάξεις μια δροσιστική φρουτοσαλάτα που θα σου δώσει πολλή ενέργεια.Μπορείς ακόμη, ναβάλεις λίγο μέλι ή και γιαούρτι.

Tip: Τα φρούτα εποχής για τους καλοκαιρινούς μήνες θεωρούνται τα ακτινίδια, το μάνγκο, οι φράουλες, τα κεράσια, το καρπούζι, το πεπόνι, το ροδάκινο και τα σταφύλια.

  • Συνταγές με γιαούρτι

Μια απολαυστική και υγιεινή λιχουδιά που μπορείς να τρως κάθε μέρα είναι το γιαούρτι. Αν αναζητάς όμως ένα σνακπου να καλύπτει την ανάγκη για γλυκό και να υγιεινό δοκίμασε το γιαουρτόγλυκο. Είναι εύκολο, γρήγορο και δροσιστικό σνακ με ελάχιστες θερμίδες. Αυτά που θα χρειαστείς είναι: γιαούρτι χαμηλών λιπαρών από κατσικίσιο γάλα, κομματάκια φρούτων (φράουλες, βατόμουρα), λίγο μέλι και για έξτρα γεύση και πιο τραγανή υφή μπορείς να προσθέσεις μικρά κομμάτια από αμύγδαλα ή και φιστίκια. Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και μόλις αναμειχθούν καλά, απλώνεις το μείγμα σε ένα ταψί ώστε να δημιουργηθεί μια πολύ λεπτή στρώση. Βάλε το ταψί στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες και έτοιμο! Αφαίρεσε το από το ταψί και σπάσε το σε κομμάτια με τα χέρια σου.

Tip: Αυτό το γλυκό συντηρείται στην κατάψυξη.

  • Λαχανικά κομμένα σε λωρίδες

Τα λαχανικά όσο άνοστα και να σου φαίνονται πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκονται μέσα στο ημερήσιο διατροφικό σου πρόγραμμα. Διαβάζοντας ένα εβδομαδιαίοδιατροφικό πλάνο, σίγουρα θα βρεις με το κυρίως γεύμα ένα συνοδευτικό σαλάτας μαζί. Αν ωστόσο η σαλάτα δεν είναι το αγαπημένο σου γεύμα μπορείς να επιλέξεις να καταναλώσεις λαχανικά με κριτσίνια και διάφορα dressing. Μπορείς να κόψεις τα λαχανικά σου σε πολύ λεπτές και μικρές λωρίδες. Προμηθεύσου λαχανικά όπως αγγούρια και καρότα και συνόδευσέ τα με γιαούρτι ή χούμους.

Tip:Είναι το ιδανικό σνακ για την παραλία και μετά την προπόνηση!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos