Εφιαλτική πρόβλεψη Ε. Λέκκα: «Ερημοποίηση και περιβαλλοντική κατάρρευση στην Αττική…»

19 Ιουλίου 2023 16:55

Με αφορμή τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών κ. Ευθύμιος Λέκκας, μίλησε την Τετάρτη 19/7 σε τηλεοπτικό σταθμό κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική.

Όπως ο κ. Λέκκας τόνισε, το λεκανοπέδιο της Αττικής κινδυνεύει να περιέλθει σε κατάσταση ερημοποίησης εξαιτίας των αλλεπάλληλων πυρκαγιών που καταστρέφουν τα εναπομείναντα δάση.

Ο καθηγητής, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία του δήλωσε ότι δεν είναι μόνο η έκταση του φαινομένου καταστρεπτική αλλά και το γεγονός ότι οι φωτιές εκδηλώνονται σε κομβικά σημεία.

Εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, θα επέλθει σύμφωνα με τον κ. Λέκκα περιβαλλοντική κατάρρευση, δηλαδή η φύση στην Αττική δεν θα μπορεί πλέον να αναγεννηθεί. Αν δεν περισώσουμε τους τελευταίους πόρους που μας έχουν απομείνει βαδίζουμε σε μια κατάσταση όπως στο Ντουμπάι, σημείωσε δυσοίωνα ο καθηγητής.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos