Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με υγρασία, σκόνη, πρωινές ομίχλες και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες οι επόμενες ημέρες

20 Οκτωβρίου 2023 17:25

Οι νοτιάδες φέρνουν υγρασία, σκόνη στην ατμόσφαιρα και ανεβασμένες θερμοκρασίες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Οι βροχές το Σαββατοκύριακο θα είναι πολύ λίγες και θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοδυτικά. Χωρίς φαινόμενα θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα, από του Αγίου Δημητρίου όμως και μετά δεν αποκλείονται αρκετές βροχές κυρίως στη δυτική χώρα.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε ηλιοφάνεια με πρωινές όμως τοπικές ομίχλες και βροχές από το βράδυ κυρίως στο βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι νότιοι 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια, με πιθανές ομίχλες το πρωί. Οι άνεμοι νότιοι εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 εως 26 βαθμούς.

Και στην Θεσσαλονίκη θα εχουμε αρκετή ηλιοφάνεια μες την ημέρα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς.

Η Κυριακή θα περάσει με λίγη παροδική συννεφιά και τοπικές βροχές σε Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά. Οι νοτιάδες εως 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία εως 28 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

ertnews.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos