Επέτειος Γρηγορόπουλου: Επεισόδια μετά τις πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Οδομαχίες στα Εξάρχεια

06 Δεκεμβρίου 2023 22:53

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μετά τις πορείες για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Συγκεκριμένα, αφού ολοκληρώθηκε η πορεία λίγο μετά τις 20.00 στο κέντρο της Αθήνας, ομάδα ατόμων κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια, όπου έβαλε φωτιές σε κάδους στην οδό Μπενάκη, ενώ εκτόξευσε μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών. Παράλληλα, έσπασαν και τζαμαρίες δύο καταστημάτων.

Λίγο πριν τις 22.00 επεισόδια σημειώνονταν στη συμβολή των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Ναυαρίνου.

Οπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία από το πρωί έχουν έγιναν συνολικά 90 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι 23 εξ΄αυτών στα Εξάρχεια.



eksarxeia-poreia__2_
eksarxeia-poreia__1_


poreia-katasthma
epeisodia_eksarxeia_koufalexis__4_
epeisodia_eksarxeia_koufalexis__2_
epeisodia_eksarxeia_koufalexis__3_
grigoropoulos-arthrou_2

Επεισόδια μετά το τέλος της πορείας και στη Θεσσαλονίκη

Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, όπου, μετά την πορεία για την συμπλήρωση 15 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ομάδα αναρχικών επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις.

Παράλληλα, έβαλαν φωτιές και σε κάδους, ενώ, οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων και προχώρησαν σε 20 προσαγωγές.

Δείτε φωτογραφίες από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη:

poreia-thessaloniki__14_
poreia-thessaloniki__13_
poreia-thessaloniki__15_
poreia-thessaloniki__16_
poreia-thessaloniki__17_
poreia-thessaloniki__18_
poreia-thessaloniki__10_

Σημειώνεται ότι, λίγο μετά τις 20.00, ολοκληρώθηκε χωρίς έκτροπα η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos