Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου «μάγεψε» το Βερολίνο!

28 Μαρτίου 2024 22:35

Στο Βερολίνο πήγε… ταξίδιη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου!

Το εκλεκτότερο προϊόν της ναξιώτικης τυροκομίας στήριξε, ως χορηγός, το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου της πρωτεύουσας της Γερμανίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την 21η έως την 24η Μαρτίου, στον ιστορικόκινηματογράφο «Babylon».

Μάλιστα, στη διάρκεια αυτού του τόσο καταξιωμένου πολιτιστικού θεσμού, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος που αφορά σε υλοποίηση ενεργειών ενημέρωσης και προώθησης της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. στις χώρες-στόχους της Ελλάδας και της Γερμανίας, το υψηλού επιπέδου κοινό που παρακολούθησε τις ταινίες οι οποίες προβλήθηκαν είχε τη δυνατότητα να απολαύσειτο τυρί σε γευσιγνωσία αλλά και να ενημερωθεί για αυτό.

Μετά το τέλος του Φεστιβάλ, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συνδιοργάνωσε με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων(ΟΕΥ) της ελληνικής πρεσβείας στο Βερολίνο ειδική εκδήλωση προβολής και προώθησης της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών»ο Θεόδωρος Ξυπολιάς, επικεφαλής του Γραφείου ΟΕΥ Βερολίνου, ο Έλληνας πρόξενος στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, Ηλίας-Ανδρόνικος Κλουβάτος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείαςQualitycert(εκτελεστικού οργανισμού του ευρωπαϊκούπρογράμματος), Παρασκευή Τέγου, όπως επίσης και Έλληνες και Γερμανοί εισαγωγείς, δημοσιογράφοι, γευσιγνώστες και διαμορφωτές κοινής γνώμης, οι οποίοι ενημερώθηκαν σφαιρικά για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ.

Στις δράσεις αυτές την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης και ο Αντιπρόεδρός της, Ιάκωβος Βαλέρης, οι οποίοι είχαν και την ευκαιρία να συζητήσουν με τους εισαγωγείς το ενδεχόμενο επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών όσον αφορά στη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π.

Σημειώνεται, πως ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, η αντιπροσωπεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου συναντήθηκε και με την ελληνική ομογένεια στη Μητρόπολη του Βερολίνου.

Επιπλέον, αναφορά στο όμορφο αυτό ταξίδι της Γραβιέρας Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου στο Βερολίνο έκαναν, με ζωντανές μάλιστα συνδέσεις με τη Γερμανία, μερικά από τα πιο μεγάλα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια (Alpha, ΕΡΤ, ΣΚΑΪ, Open, Mega)!

Τέλος, στη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης για τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου ο Δ. ΚαπούνηςδήλωσεΒρισκόμαστε έναν χρόνο μετά την έναρξη του προγράμματος, που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ενημέρωση και προώθηση γεωργικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Τέτοιο προϊόν είναι η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., που κατέκτησε φέτος τη 2η θέση σε διεθνή έκθεση τυριών.

Την 1η Μαρτίου 2023 ξεκινήσαμε από το Μόναχο. Σκοπεύουμε να συστήσουμε τη Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. στη μεγάλη και απαιτητική γερμανική αγορά, αλλά και σε άλλες αγορές.

Αυτές οι καμπάνιες επικεντρώνονται στην ποιότητα, στην υγεία των ζώων, στις υγιεινές διατροφικές συνήθειες, στη βιωσιμότητα, στοιχεία που διαθέτει πλήρως η παραγωγή της Γραβιέρας μας, την πορεία της οποίας από το στάβλο στο ράφι παρακολουθούμε διαρκώς και επιμελώς.

Καλούμε και προσκαλούμε όλους σας να γευτείτε, να γνωρίσετε τη Γραβιέρα μας, να επισκεφθείτε τη Νάξο, τον τόπο παραγωγής, για να διαπιστώσετε επί τόπου την υψηλή ποιότητα όλης της παραγωγικής και εφοδιαστικής αλυσίδας, την ιχνηλασιμότητα.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους συντελεστές του προγράμματος για την άψογη συνεργασία και βοήθεια, για την παρουσία σας και για τη βοήθειά σας στην ενημέρωση και προώθηση του άξιου αυτού προϊόντος των Ναξιωτών κτηνοτρόφων σε περισσότερες αγορές. Έτσι ώστε να γνωρίσει το καταναλωτικό κοινό τη Γραβιέρα της Νάξου και κοντά σε αυτήν και τα άλλα ποιοτικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα του νησιού μου».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos