Πάρος: Έτσι ξεκίνησε η φωτιά στο Πυργάκι – Στη μανία της, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, «απείλησε» σπίτια (Βίντεο)

22 Απριλίου 2024 22:06

Μετά την κατάσβεση της σοβαρής πυρκαγιάς στο Πυργάκι κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 22 Απριλίου, καθίσταται σαφέστερο το σημείο από το οποίο ξεκίνησε η καταστροφική πορεία της που «απείλησε» σπίτια μιας και οι πύρινες φλόγες κυριολεκτικά τα «έγλειφαν».

Η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε σημείο παράλληλο σχεδόν  με το δρόμο Παροικίας – Νάουσας, σε απόσταση 200 μ. στα δεξιά του δρόμου προς Νάουσα, στην περιοχή του Έλητα. Πορεύτηκε κατά μήκος ρέματος της περιοχής που φτάνει σε καλαμιώνα και κατόπιν ακολουθώντας την κατεύθυνση των θυελλωδών νοτιοανατολικών ανέμων, 30 μ. πριν φθάσει στο δρόμο Παροικίας – Νάουσας, «πήδηξε» και λαμπάδιασε τον αντικρινό της λόφο με το πευκοδάσος.

Στην περιοχή, υπάρχουν κατοικίες, οι οποίες «απειλήθηκαν» από τη πύρινη λαίλαπα που για ώρα έμοιαζε ανεξέλεγκτη, αλλά τα χειρότερα αποσοβήθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση πυροσβεστών και εθελοντών του νησιού που έριξαν στη μάχη με τις φλόγες ότι μέσο είχαν στη διάθεσή τους.

Αυτή την ώρα το σημείο έχει τεθεί σε επιφυλακή και επαγρύπνηση από τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την απομάκρυνση του κινδύνου να υπάρξουν αναζωπυρώσεις.

{https://youtu.be/Ibc8Dztsbqc}

fotia xartis4

fotia pyrgaki 201

fotia pyrgaki 202

fotia pyrgaki 203

fotia pyrgaki 204

fotia pyrgaki 207

fotia pyrgaki 112

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos