Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας πήγε απροετοίμαστος και έκανε μεγάλα λάθη

05 Μαϊος 2015 11:40

Τη θέση ότι το Ποτάμι δεν θα συνυπάρξει ούτε με τη ΝΔ, ούτε με το ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα ή μέτωπο και ότι το μόνο ευρωπαϊκό μέτωπο στο οποίο θα μπορούσε να συμμετάσχει είναι αυτό στο οποίο θα συντασσόταν και ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε χθες ο επικεφαλής του «Ποταμιού» κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν είμαστε ίδιο μαγαζί με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Όλοι κατά καιρούς μας θέλουν μαζί τους αλλά εμείς έχουμε αποφασίσει να έχουμε μια αυτόνομη πορεία. Εμείς εμφανιστήκαμε στην πολιτική σκηνή γιατί πιστεύουμε ότι οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος τα έχουν κάνει χάλια. Το Ποτάμι δεν θα συνυπάρξει ούτε με τη Νέα Δημοκρατία, ούτε με το ΠΑΣΟΚ σε ένα κόμμα ή σε ένα μέτωπο. Δεν υπάρχει Ευρωπαϊκό μέτωπο εάν δεν είναι συμμέτοχος σε αυτό και ο Τσίπρας. Εάν θέλουμε να συνυπάρξουμε όλοι μαζί, και ο Τσίπρας φυσικά, σε ένα ενιαίο Ευρωπαϊκό μέτωπο για να σώσουμε τη χώρα, τότε ναι, είμαστε μέσα», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Star).

 

Τόνισε επίσης ότι το κόμμα του δεν θα δεχθεί να μπει σ΄συτή τη κυβέρνηση καθώς, όπως είπε, «όταν μπαίνεις σ' ένα λεωφορείο πρέπει να ξέρεις τη διαδρομή του».

Αποκαλυψε ωστόσο ότι στην συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα την επομένη των εκλογών, του πρότεινε να σχηματίσει κυβέρνηση από προσωπικότητες της ευρύτερης κεντροαριστεράς ξεπερνώντας τα κομματικά πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ. «Το επαναλαμβάνω και τώρα»είπε.

«Αν αντιλαμβάνεται ότι έχει περιορισμένα περιθώρια σήμερα ας το κανει και τώρα και θα τον στηρίξουμε. Εγω δεν θέλω να γίνω αντιπρόεδρος ή υπουργός», υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και διευκρίνησε ότι σε μια τέτοια κυβέρνηση πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο Αλέξης Τσίπρας. «Η χώρα έχει πρωθυπουργό κι είναι ο Τσίπρας. Κυβέρνηση δεν έχει», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Οταν του ζητήθηκε να κρίνει τον Κώστα Σημίτη ως πρωθυπουργό, ο κ. Θεοδωράκης,αναγνώρισε την επιτυχία της συμμετοχής στη ευρωζώνη και την ένταξη τηυς Κύπρου στην Ε.Ε , θύμισε ότι είχε ζητήσει δημόσια να απάντήσει για το πλιάτσικο, όπως είπε, που έγινε από υπουργούς του.

Επέκρινε επίσης την κυβέρνηση για λανθασμένη τακτική που έχει οδηγήσει σε απομόνωση της Ελλάδας στην Ευρώπη, ενώ για την παραμονή της χώρας στο ευρώ είπε:«"Ευρώ πάση θυσία γιατί ο άλλος δρόμος είναι ο δρόμος της κόλασης. Κακώς η κυβέρνηση δεν εξηγεί ποιος είναι ο άλλος δρόμος, την ώρα που ολοένα και περισσότερα στελέχη της φλερτάρουν με τη δραχμή. Το Ποτάμι δεν διστάζει να πει ότι ο δρόμος της κόλασης είναι το περιβάλλον της δραχμής».

Επίθεση σε ΑΝΕΛ και απάντηση από Καμμένο
Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξαπέλυσε τέλος επίθεση κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, τονίζοντας ότι πρόκειται για «ακροδεξιό κόμμα». Αναφέρθηκε σε επικίνδυνες πρακτικές φέρνοντας ως παράδειγμα πως πρόσφατα οργανώθηκε από απόστρατους αξιωματικούς περιφορά Επιταφίου στον Εχίνο της Ξάνθης που είναι αμιγώς μουσουλμανικό χωριό.
Το συγκεκριμένο σχόλιο προκάλεσε την αντίδραση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος μέσω Twitter απάντησε: «Αυτά που λέει ο καλεσμένος σας δεν έχουν καμία σχέση με διαταγές του ΥΠΕΘΑ αλίμονο αν διατάσσω και για τον Επιτάφιο».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos