«Οχι» στη λιτότητα από Τσακαλώτο και Πάντοαν

08 Ιανουαρίου 2016 20:20

Τα μέτρα λιτότητας, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και το μεταναστευτικό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη Ρώμη, με τον Ιταλό ομόλογό του, Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που διήρκεσε μία ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν στο ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει μέλλον για την Ευρώπη. Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση και η οποία έχει κύριο στόχο, όπως τόνισε, να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να στηριχθούν οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

 

Οι δυο υπουργοί συμφώνησαν επίσης στο ότι πρέπει να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής προώθησης η ατζέντα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, και με κύριο βάρος στο μεταναστευτικό, το οποίο αφορά άμεσα και καθημερινά, τόσο την Ελλάδα όσο και την Ιταλία.

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Τσακαλώτος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις και με άλλους ευρωπαίους ομολόγους του, όπως ο Βόλφανγκ Σόιμπλε και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos