Τσίπρας: Ανοήτως θριαμβολογείτε

29 Νοεμβρίου 2012 15:43

Σκληρή επίθεση, εφ' όλης της ύλης, εξαπέλυσε στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε ως ψευδές το επιχείρημα ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις ήταν αναγκασμένες από τις εξελίξεις να καταφύγουν στα Μνημόνια.

Χαρακτήρισε «γκρίζα απόφαση συμβιβασμού» μεταξύ των κυριών Μέρκελ και Λαγκάρντ την έκβαση του προχθεσινού Eurogroup, και, υψώνοντας τους τόνους, παρατήρησε:

«Ανοήτως θριαμβολογείτε. Γιατί πανηυρίζει ο κ. Σαμαράς στο διαδίκτυο και και δεν έρχεται εδώ αντί να προτιμά το facebook;».

«Δεν είναι μακριά η 13η Δεκεμβρίου. Τι θα αποκομίσουμε τότε; Έγινε μήπως το χρέος βιώσιμο; Θέλετε να πειστούμε ότι ο στόχος της βιωσιμότητας είναι μετά από 12 χρόνια συμφοράς, να είναι το χρέος εκεί που ήταν όταν μπήκαμε στον μηχανισμό; Αλλά ακόμη και αν ο στόχος της βιωσιμότητας επιτευχθεί, απαιτείται αύξηση ΑΕΠ κατά 50 δισ. ευρώ. Εμείς όμως λόγω της ύφεσης έχουμε συνεχή μείωση και εσείς λέτε ότι θα αυξηθεί το ΑΕΠ; Αλλά και αυτό να το ξεπεράσουμε, η διαγραφή του χρέους είναι αναπόφευκτη», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας, που αναρωτήθηκε τι θα γίνει αν στη διαδικασία επαναγοράς ομολόγων τα ξένα funds θελήσουν να τα πουλήσουν πιο ακριβά.

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του, είπε: «Μείνατε οι τρεις τελευταίοι χειροκροτητές της κυρίας Μέρκελ. Στη Γερμανία δεν έχει θαυμαστές, αλλα εδώ έχει εσάς τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους» .

Ο κ. Τσίπρας πάντως χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» τη μείωση των επιτοκίων αλλά υπενθύμισε ότι η μετακύλιση των τοκοχρεολυσίων που περιλαμβάνεται στην απόφαση του Eurogroup υπήρξε προ διετίας πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τότε είχε απορριφθεί με το αιτιολογικό ότι θέτει σε κίνδυνο τη θέση της Ελλάδας στο ευρώ.

Σχολιάζοντας επίσης τη χθεσινή φράση του Γ. Στουρνάρα ότι η επιτυχής επαναγορά χρέους συνιστά πατριωτικό καθήκον, απάντησε: «Μας πιάνει σύγκρυο όταν ακούμε για πατριωτικό καθήκοπν», θυμίζοντας ότι ανάλογες φράσεις χρησιμοποιούσε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια του PSI

www.ethnos.gr

.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos