×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Α. Σαμαράς: Τέλος στη συζήτηση για εκλογές - παροχές

18 Φεβρουαρίου 2014 09:23

Την πεποίθηση ότι η χώρα θα μπορέσει να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την έξοδο από τη μνημονιακή εποχή μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, εκφράζει ο Α. Σαμαράς, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται με τίποτε να ρισκάρει αυτή την προοπτική.

Ουσιαστικά μέσα από αυτή τη θέση, την οποία εκφράζει ακόμη και στους βουλευτές που τον συνάντησαν πρόσφατα στη Βουλή, ο κ. Σαμαράς απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Χθες, άλλωστε ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πλήρως τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, ο οποίος δεν περιλαμβάνει ούτε εθνικές εκλογές ούτε μια πολιτική αλόγιστων παροχών. «Μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα γίνει η προσπάθεια για την έξοδο της χώρας στις αγορές και είμαι αισιόδοξος γι΄ αυτό».

Σε ερώτημα, δε, για το εάν θα αλλάξει η οικονομική πολιτική προς την κατεύθυνση των παροχών ή έστω των υποσχέσεων, εν όψει των αναμετρήσεων του Μαΐου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν θα χαλάσω το σωστό της πορείας ούτε λόγω ευρωεκλογών, ούτε λόγω ΝΔ, ούτε λόγω ΣΥΡΙΖΑ, ούτε για κανέναν άλλο λόγο. Εμένα με ενδιαφέρει το συμφέρον της χώρας».

Με την παρέμβασή του αυτή, ο κ. Σαμαράς θέλησε να διαχωρίσει τη ρεαλιστική προσέγγιση των οικονομικών δεδομένων της χώρας σήμερα (βλ. πρωτογενές πλεόνασμα, προσπάθεια για μείωση των φορολογικών συντελεστών στο μέλλον κ.λπ.) και να προλάβει όσους τον κατηγορήσουν ότι ωραιοποιεί την κατάσταση εν όψει των ευρωεκλογών και της αναμέτρησης για την αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τους επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου, τα οικονομικά στοιχεία είναι ιδιαίτερα θετικά και ορισμένα εξ αυτών έχουν υπερβεί ακόμη και τους στόχους που είχε θέσει το πρόγραμμα με την τρόικα. Παράλληλα, εκτιμούν ότι μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Απριλίου, η Εurostat θα επιβεβαιώσει το πρωτογενές πλεόνασμα που θα υπερβαίνει το 1,5 δισ. ευρώ και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει η πορεία εξόδου της χώρας από την αυστηρή δημοσιονομική προσαρμογή.

Προσεκτικοί χειρισμοί

Επίσης τα ίδια πρόσωπα επισημαίνουν την ανάγκη ύπαρξης προσεκτικών χειρισμών από την πλευρά της Αθήνας, έτσι ώστε να μη χαθεί η αξιοπιστία που κερδήθηκε στο εξωτερικό, το τελευταίο διάστημα. Τακτικοί συνομιλητές του πρωθυπουργού ανέφεραν μάλιστα ότι και η χθεσινή παρέμβασή του στο περιθώριο της επίσκεψής του στο υπουργείο Ανάπτυξης (για το θέμα της απλοποίησης αδειοδοτήσεων νέων επιχειρήσεων) είχε ως αποδέκτες και τους εταίρους της χώρας στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος κατέθεσε χθες πρόταση για να δοθεί η διαχείριση πρωτογενούς πλεονάσματος στην τοπική αυτοδιοίκηση, με στόχο να κατανεμηθεί για την εφαρμογή του εγγυημένου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης, αρχίζοντας από τις ευπαθείς ομάδες.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos