×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Κόντρα ΠΑΣΟΚ με ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος

30 Απριλίου 2014 11:41

Τριγμούς προκαλεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης η πρωτοβουλία για τη συνταγματική αναθεώρηση που σχεδιάζει να αναλάβει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς, όπως ανέφερε το «Εθνος» σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του τη Δευτέρα, «βγάζει» το «χαρτί» των θεσμικών αλλαγών, το οποίο, σε συνδυασμό με το αναπτυξιακό σχέδιο που θα παρουσιάσει, θα αποτελέσει την επόμενη μέρα για τη χώρα μετά την έξοδο από τη μνημονιακη εποχή.

Η πρωτοβουλία αυτή, ωστόσο, προκάλεσε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, καθώς, στο πλαίσιο της αναπαραγωγής του δημοσιεύματος του «Εθνους», δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επεσήμαναν ότι ο πρωθυπουργός ήταν σε συνεννόηση με τον κ. Ευ. Βενιζέλο.

Η Χ. Τρικούπη έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της και σε ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας τονίστηκε ότι «ζητήματα σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος ούτε τέθηκαν ούτε συζητήθηκαν μεταξύ των δύο κομμάτων που έχουν πριν τις εκλογές του 2012 διατυπώσει δέσμες ιδεών και προτάσεων».

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση επισημάνθηκε η δυσκολία εύρεσης κοινού τόπου και με την αντιπολίτευση για την προώθηση των αλλαγών αυτών. «Στην παρούσα συγκυρία, λόγω της στείρας, μικροκομματικής και μίζερης στάσης της αντιπολίτευσης κυριαρχούν εκλογικές σκοπιμότητες και δεν υπάρχει πλαίσιο στοιχειώδους συναίνεσης για συνταγματικές αλλαγές», σημείωσε το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Xωρίς έγκριση

Η εκπρόσωπος της ΝΔ κυρία Α. - Μ. Ασημακοπούλου, απαντώντας, κατέστησε σαφές ότι η πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος δεν χρειάζεται να έχει την έγκριση κανενός. «Η πρωτοβουλία για τη συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα της ΝΔ, την οποία δεν εξαρτά από προηγούμενη έγκριση κανενός», σημείωσε και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να σεβαστεί τις προτάσεις αυτές, όπως «η ΝΔ δείχνει σεβασμό στις κομματικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς, μαζί με τον κ. Αβραμόπουλο που έχει επεξεργαστεί τις αλλαγές αυτές, θα τις παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής την ερχόμενη Τετάρτη.

• Ως ένα ακόμη επεισόδιο της πολιτικής μυθολογίας του success story, χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για τις θεσμικές αλλαγές ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Κατρούγκαλος, ενώ η ΔΗΜΑΡ τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι «η συνταγματική αναθεώρηση είναι μια σοβαρή υπόθεση και δεν μπορεί να εξαγγέλλεται βιαστικά και με μικροπολιτική στόχευση, εν μέσω προεκλογικής περιόδου».

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos