Ευχές και μηνύματα από τους πολιτικούς αρχηγούς

24 Δεκεμβρίου 2014 17:48

Ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις τους για να ακούσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έκαναν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί, υποδεχόμενοι μέλη χορωδιών και συλλόγων από όλη την Ελλάδα. Άκουσαν ευχές και έστειλαν μηνύματα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του άκουσαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την αρχή έκανε ο σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες» του δήμου Ευρώτα Λακωνίας. Το πρωθυπουργικό ζεύγος ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά» και η υπεύθυνη του συλλόγου έδωσε στον κ. Σαμαρά το βραβείο «Λιόπετρα», που είναι χαρακτηριστικό της Μάνης, καθώς πρόκειται για ένα κλαδί ελιάς πάνω σε μια πέτρα.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα από την μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και από προσκόπους και συγκεκριμένα από το Σώμα Ελλήνων Οδηγών.

Ο πρωθυπουργός άκουσε τα κάλαντα με μια μικρή καθυστέρηση καθώς, όπως ο ίδιος ανέφερε στους δημοσιογράφους, μιλούσε με τον πρωθυπουργό της Κίνας. «Μου είπε να μεταφέρω στον ελληνικό λαό τις ευχές του» είπε ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία έγινε συζήτηση για την επένδυση της Cosco και το ενδιαφέρον των Κινέζων για την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων.

Ευχές και μηνύματα από τους πολιτικούς αρχηγούς

«Ας ενωθούμε ως έθνος για μια ακόμη φορά γύρω από την ελπίδα και την αισιοδοξία των Χριστουγέννων και ας σκεφτούμε τις ημέρες αυτές με ένα τρόπο πιο ψύχραιμο, δίκαιο και διορατικό για αυτά που έγιναν και κυρίως για όσα έρχονται. Χρόνια πολλά με υγεία σε όλες και όλους» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τα κάλαντα που άκουσε από τα παιδιά της Κιβωτού και την μπάντα της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συνοδεία κλαρίνου έψαλε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα το τμήμα χορωδιακού και μουσικοχορευτικού ομίλου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Οικονόμου, δώρισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ένα βιβλίο για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Ευχές και μηνύματα από τους πολιτικούς αρχηγούς

«Οι Ηπειρώτες είναι υπερήφανος λαός που έχει πάντα ψηλά το κεφάλι», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και ευχήθηκε η χρονιά που έρχεται «να ειναι χρονιά αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας».

Μέλη του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων "Σέρρα" έψαλλαν τα κάλαντα στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη και τα στελέχη του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αμέσως μετά, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Χρόνια πολλά σε όλες και όλους! Εύχομαι αυτές τις ημέρες σε όλους κάθε ευτυχία και κάθε καλό. Να ξεπεράσουμε όλοι τις δυσκολίες που υπάρχουν. Όλη η κοινωνία, η οποία βρίσκεται κάτω από δύσκολες συνθήκες. Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, δύναμη, κουράγιο και ελπίδα».

«Οι μέρες που έρχονται επιτάσσουν ο ίδιος ο λαός να βγει στο προσκήνιο, να καθορίσει αυτός τις εξελίξεις. Οι καιροί που έρχονται απαιτούν ακόμη πιο ισχυρό ΚΚΕ, η επόμενη μέρα μετά τις πιθανές ερχόμενες εκλογές χρειάζεται ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για το λαό» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στον οποίο έψαλλε τα κάλαντα ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων.

«Έρχονται εποχές που πρέπει όλοι να χορέψουμε στους ρυθμούς του Πυρίχειου, του ποντιακού πολεμικού χορού που δείχνει τον ηρωισμό, τη λεβεντιά και την αντρειοσύνη. Κι όπως τραγουδούσαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στα ποντιακά, "Ντο θ' φτάμε τα παράδας και το πολά το βίον, το ΚΚΕ ασ' όλεν το καλλίον". Καλή δύναμη, καλή υγεία σε όλους!» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.

Έψαλαν τα κάλαντα και στο προεδρείο της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης δέχθηκε σήμερα συλλόγους, χορωδίες και μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της χώρας που έψαλαν χριστουγεννιάτικα κάλαντα και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Στην εορταστική εκδήλωση παρέστη επίσης ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης.

Τη γιορτή άνοιξε η Πολιτιστική και Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελόριζου με παραδοσιακά κάλαντα, αυτοσχέδιες μαντινάδες και τραγούδια. Ακολούθησε ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης με πολυμελές χορευτικό συγκρότημα και πλήθος παραδοσιακών οργάνων. Η λύρα, το μαντολίνο, το λαούτο και το πανάρχαιο μουσικό όργανο ασκομπαντούρα συνόδευσαν το πεντοζάλι, τον καστρινό και άλλους κρητικούς χορούς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Βουλής των Ελλήνων, οι Βρακοφόροι ευχήθηκαν καλή χρονιά για την πατρίδα, υγεία και ευτυχία για όλους, ενώ απήγγειλαν στον Πρόεδρο της Βουλής και μια επίκαιρη μαντινάδα: «Στις διεθνείς τις αγορές υπάρχει παραζάλη, Σ' αυτές χορεύουν με λεφτά κι όχι με πεντοζάλι».

Ο κ. Μεϊμαράκης αντευχήθηκε να είναι πράγματι το 2015 μια αισιόδοξη και δημιουργική χρονιά για όλους τους Έλληνες, ενώ σημείωσε ότι πρέπει οι αγορές να δουν με τι λεβεντιά χορεύουμε εδώ στην Ελλάδα το πεντοζάλι.

Η γιορτή συνεχίστηκε από τη Χορωδία και το Χορευτικό Τμήμα των παιδιών του Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που τραγούδησαν κάλαντα και άλλα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και χόρεψαν δημοτικούς χορούς συνοδευόμενα από ποντιακή λύρα, κλαρίνο, νταούλι, ντέφι, κιθάρες και ακορντεόν.

Η ομάδα παιδιών της Αδελφότητας Πλεσσιτών των Κατσανοχωρίων Ηπείρου ολοκλήρωσε την εορταστική εκδήλωση με παραδοσιακά κάλαντα και ηπειρώτικους χορούς.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ευχήθηκε σε όλους καλές γιορτές και χρόνια πολλά με υγεία και ευημερία, προσφέροντας γούρια χειροποίητα από φιλανθρωπικούς φορείς όπως η Unicef, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών και το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos