×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

30 προτάσεις για διασκέδαση τις γιορτές

23 Δεκεμβρίου 2013 08:09

Θέατρο, συναυλίες, χριστουγεννιάτικα χωριά, αφηγήσεις παραμυθιών και πολλές ακόμα εκδηλώσεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Χριστούγεννα στην πόλη. Δόγμα σχεδόν αδιαπραγμάτευτο για τους περισσότερους Αθηναίους. Φωταψίες, γιρλάντες και στολίδια, φωτεινές λεπτομέρειες σε δέντρα και κολόνες της ΔΕΗ.

Ο «Μικρός τυμπανιστής» σε όλες τις εκτελέσεις. Το στολισμένο καράβι αγκυροβολημένο στην Πλατεία Συντάγματος, οι χριστουγεννιάτικες αγορές σε πλήρη άνθηση, τα πακέτα, οι κορδέλες, οι μουσικές και τα τραγούδια.

Σε γειτονιές, πλατείες και παιδικές χαρές, τύμπανα και χορός, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικά εργαστήρια ψυχαγωγούν τους μικρούς και συντροφεύουν τους μεγάλους. Καρουσέλ, τρενάκια, παγοδρόμια και Αϊ-Βασίληδες από τον Παρνασσό έως τη... Μαρίνα Φλοίσβου κυριαρχούν σε χριστουγεννιάτικα πάρκα με παιχνίδια και δραστηριότητες. Γιατί, στον πλανήτη των Χριστουγέννων όλα είναι χαρούμενα, λαμπερά και φωτεινά. Μια βόλτα στην πόλη θα σας πείσει. Φορέστε τα... παγοπέδιλά σας κι αφήστε να «ποτίσει» την καρδιά σας το κλίμα των ημερών.

Ξεκινήσετε από την «Τεχνόπολη» και το «εργοστάσιο χαράς», «The Christmas Factory» , όπου η χριστουγεννιάτικη χρυσόσκονη ρέει άφθονη (έως 6/1).

Εάν οι αντοχές σας το επιτρέπουν, τέσσερις στάσεις με το Μετρό, στο Μέγαρο, μπορείτε να ολοκληρώσετε τη μέρα με μια μοναδική χριστουγεννιάτικη περιπέτεια γεμάτη αγωνία, δράση και εξαιρετικά πρωτότυπη μουσική, τα «Χριστούγεννα του Σέρλοκ Χολμς» (έως 29/12). Ή να κατευθυνθείτε προς το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» όπου το τρυφερό μιούζικαλ «Annie» έρχεται να μας θυμίσει ότι μπορεί να υπάρξουν ιστορίες με χάπι εντ. Εάν, πάλι, θέλετε το φωταγωγημένο Σύνταγμα, με το «Μερικοί το προτιμούν καυτό» στο «Παλλάς» θα κλείσετε διασκεδαστικά τη μέρα σας (έως 12/1).

Τα γιορτινά ψώνια σάς έχουν φέρει σήμερα το πρωί οικογενειακώς στο κέντρο. Χρειάζεστε διάλειμμα; Πήλινα φτερωτά πουλάκια, τενεκεδένιες κότες, φιδάκια και άλλα παιδικά παιχνίδια αληθινά ή ζωγραφιστά περιμένουν τους μικρούς φίλους για μια? παιχνιδιάρικη και πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εμπειρία στην Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου-Γκίκα (21/12).

Ιστορίες

«Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες... από τον Ιανό στην Κιβωτό» με τις Ευ. Ρεμπούτσικα και Ελ. Ζιώγα μπορείτε να ακούσετε σήμερα το μεσημέρι στον Ιανό.

Τις ιστορίες τις επόμενες ημέρες διηγούνται οι Δ. Σαββόπουλος, Π. Ζούνη, Φ. Δεληβοριάς, Π. Μουζουράκης κ.ά. (έως 31/12). Από ένα παλιό ξεχασμένο σεντούκι γεμάτο παραμύθια ξεπηδά το «Παραμύθι των Χριστουγέννων», τα πρωινά στη Λυρική (έως 5/1), ενώ τα βράδια οι μικροί (και οι μεγάλοι) απολαμβάνουν το «Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει».

Ευφάνταστες δράσεις και εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες περιλαμβάνει το εορταστικό πρόγραμμα του Μουσείου Ακρόπολης, τα Σαββατοκύριακα πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Το Πρώτο από τα έξι Βραδεμβούργια Κοντσέρτα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ δεσπόζει στη συναυλία που θα δώσει η «Κρατική Ορχήστρα Αθηνών» στο Μέγαρο (23/12) και ένα χριστουγεννιάτικο ταξίδι με τον «Καραγκιόζη καπετάνιο» υπόσχεται, στον ίδιο χώρο, ο Ηλίας Καρελλάς και ο ο θίασός του (έως 30/12). Μια βόλτα στον Πειραιά απόψε θα σας ανταμείψει αφού στο, υπέροχα ανακαινισμένο, Δημοτικό Θέατρο, «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» έρχεται για να ψυχαγωγήσει, αλλά και να διδάξει σε μικρούς και μεγάλους πανανθρώπινες αλήθειες (έως 6/1).

Τι πιο ταιριαστό, ανήμερα Χριστούγεννα, από κλασικό χορό, ήτοι το «Βαλς των λουλουδιών» και τον «Χορό της ζαχαρένιας νεράιδας» στον «Καρυοθραύστη» (Μπάντμιντον, έως 5/1). Το «κλασικό» πρόσωπο της Γκιγιέμ θαυμάζουμε στο «Μαργαρίτα και Αρμάνδος» (Μέγαρο, έως 30/12).

Στο πνεύμα της ημέρας και το παραμύθι για μεγάλους του Λ. Τολστόι «Από τι ζουν οι άνθρωποι», που μιλάει ακριβώς γι' αυτό το ξεχασμένο αυτονόητο αίσθημα, την αγάπη (Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»). Ειδικά για την ημέρα στο «Gazarte» έχει στηθεί μια γιορτή με όπερα, οπερέτα, μιούζικαλ και καμπαρέ (25/12).

Δύο σπουδαία έργα του Μότσαρτ παρουσιάζει, στον απόηχο των Χριστουγέννων, η «Καμεράτα», τη γεμάτη αισιοδοξία «Συμφωνία του Διός», αλλά και την περίφημη «Μεγάλη Λειτουργία» (Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, 27/12). Σε διαφορετικό κλίμα οι συναυλίες των χιπ χοπ «Active Member», με νοσταλγικό χαρακτήρα και... παραγγελιές (Gagarin, 27-28/12). Ανθρώπινες και θεϊκές ιστορίες για την πιο όμορφη νύχτα του χρόνου ακούγονται στα «Χριστούγεννα: του αστεριού ο δρόμος» («Ιδρυμα Θεοχαράκη», 27/12). Νέους φωτεινούς ορίζοντες, ταξίδια με ιστιοφόρα και ατμόπλοια, προτείνει το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς στα «Χριστούγεννα στις Ελληνικές Θάλασσες» (28/12). Οσο για τον Σταμάτη Κραουνάκη κρατά για... έκπληξη ποιο παραμύθι θα πει στο «Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης» (28/12).

Την επομένη... «Φίλα με»: οι φίλοι της οπερέτας ας σπεύσουν (Μέγαρο, 30/12). Για τους μικρούς θεατρόφιλους ο διαχρονικός «Πινόκιο» θα μετρήσει πολλές φορές τα... εκατοστά της μακριάς μύτης του έως ότου φτάσει στη συνειδητοποίηση (Ακροπόλ), ενώ οι μικροί σινεφίλ θα διασκεδάσουν με το «Ψυχρά κι ανάποδα» (σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες).

Την Πρωτοχρονιά

Πλατείες και δρόμοι γεμίζουν μελωδίες

Πώς θα αποχαιρετίσουμε τον παλιό τον χρόνο; Στο σπίτι με τους φίλους, με βασιλόπιτα, σαμπάνια και στην πράσινη τσόχα η τριανταμία να καίει την... μπάνκα είναι η mainstream επιλογή. Η πρότασή μας; Τολμήστε... το έξω. Με κλαρίνα στη Βαρβάκειο, τανγκό στο Γκάζι, σουίνγκ στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, ανατολίτικες μουσικές στον σταθμό του μετρό στον Νέο Κόσμο, έγχορδα στο Κολωνάκι, όλη η Αθήνα από το μεσημέρι της Παραμονής και ύστερα αρχίζει να κουνά το μαντίλι στο 2013. Σταδιακά οι μελωδίες θα συγκλίνουν προς το κέντρο, για να καταλήξουν στη συμβολή των οδών Απ. Παύλου και Ηρακλειδών στο Θησείο.

Κάτω από την Ακρόπολη τον νέο χρόνο θα υποδεχθούν, μετ΄ ασμάτων, οι Ν. Πορτοκάλογλου, Β. Λέκκας, Ελ. Πέτα, Γ. Νέγκα, Γ. Ανδρεάτος. Και φυσικά τα πυροτεχνήματα θα λούσουν τον ουρανό στην αλλαγή του χρόνου στην πλατεία Συντάγματος. Μεγάλο πάρτι την παραμονή στήνεται στο «Ρομάντσο» με ΄80ς αισθητική και θέμα τη «Δυναστεία», ενώ την ίδια ώρα στο SIX D.O.G.S, dj sets από residents και φίλους θα παίζουν μουσική σε όλους τους χώρους ως το πρωί. Γι' αυτό, μην το βάζετε κάτω. After all... Santa Claus is coming to town. Σε λίγες ημέρες ανατέλλει καινούργιο έτος. Ναι, το 2014, όλα θα πάνε καλύτερα! Καλή μας Χρονιά!

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συναυλίες, μπαλέτο και ο... Λύκος

Το Χριστουγεννιάτικο Κοντσέρτο του Κορέλι, αποσπάσματα από τον «Καρυοθραύστη» του Τσαϊκόφσκι και το Ορατόριο των Χριστουγέννων του Σεντ-Σανς θα ερμηνεύσει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στη χριστουγεννιάτικη συναυλία που θα δώσει το βράδυ της Δευτέρας στη ΧΑΝΘ, υπό τη διεύθυνση του Martin Lebel.

Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Κ.Ο.Θ. θα δοθεί στην Αίθουσα «Φίλων της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Αλέξανδρου Μυράτ και με αφηγητή τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Βούρο, θα ερμηνεύσει τα έργα «Πέτρος και Λύκος» του Προκόφιεφ, «Jeux d'enfant» του Μπιζέ, «The Wand of Youth, op.1b» του Ελγαρ και «Young Person's Guide to the Orchestra».

Δύο χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης»). Η πρώτη, με τίτλο «Χριστούγεννα λευκά και? παιδικά», θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα και η δεύτερη, με τίτλο «Γιορτινές μελωδίες, χοροί και δρώμενα» στις 8 το βράδυ.

«Bασίλισσα»

Ο Γιάννης Βούρος και η Αθηνά Μαξίμου διηγούνται τη «Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Αντερσεν, τη Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου, στην Αποθήκη Γ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Των χωρών τα παραμύθια» για την ενίσχυση των δράσεων της ΕΛΕΠΑΠ.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου και η Πειραματική Σχολή Κλασικού Χορού της Πτολεμαΐδας παρουσιάζουν από κοινού την εκδήλωση «Ο χορός των Χριστουγέννων» τη Δευτέρα και την Τρίτη στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από γνωστά έργα μπαλέτου.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos