Με άρματα για τον πόλεμο, τους πλειστηριασμούς και τις συλλογικές συμβάσεις το ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά

01 Μαϊος 2018 12:18

Ξεκίνησε η πορεία των διαδηλωτών προς την αμερικανική πρεσβεία - Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ στην πρωτοπορία των αγώνων για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων


Μετά την συγκέντρωση στο Σύνταγμα, που ξεκίνησε γύρω στις 10 το πρωί, ξεκίνησε η πορεία των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ προς την αμερικανική πρεσβεία, με κεντρικό σύνθημα «Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών».

Την πορεία των διαδηλωτών συνοδεύουν τα άρματα που έχουν κατασκευάσει με μηνύματα κατά του πολέμου, των πλειστηριασμών και υπέρ της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

«Το μήνυμα της φετινής εργατικής πρωτομαγιάς είναι η ανάγκη ενίσχυσης του αγώνα, της εργατικής λαϊκής πάλης και της οργάνωσης παντού, ενιαία, για την κατάργηση όλων των μνημονιακών αντιεργατικών νόμων για την ανάκτηση των οικονομικών απωλειών που είχε ο εργαζόμενος λαός τα χρόνια της κρίσης» δήλωσε από το Σύνταγμα ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αίτημα του ΚΚΕ αποτελούν σταθερά «οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με κατάργηση της φοροληστείας, ταυτόχρονα με την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στις βάσεις του θανάτου, για να σταματήσει η αιμορραγία των εργαζομένων του λαού μας από τις συνεχείς πολεμικές πιστώσεις για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, και βεβαίως για την αποδέσμευση γενικά απ' όλες τις λυκοσυμμαχίες». «Το ΚΚΕ θα βρίσκεται πάντα, κάθε μέρα στην πρωτοπορία αυτών των αγώνων», καταλήγει στη δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos