Πάρος – Παροικία: Ανατροπή στο κλείσιμο της παραλίας! – Δείτε τι θα ισχύσει από 1η Μαΐου Μ.Τετάρτη (Βίντεο)

26 Απριλίου 2024 02:39

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου, ήταν η ημερομηνία από την οποία θα ξεκινά, και το ωράριο που θα ισχύσει, σχετικά με την απαγόρευση της  διέλευσης οχημάτων στην παραλία της Παροικίας.

Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος κ. Κ.Μπιζάς αναφέρθηκε στην πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για 24ωρο κλείσιμο της παραλιακής οδού, όλο το χρόνο, εάν και εφόσον το επιτρέψει η συγκοινωνιακή μελέτη.

Επικράτησαν δύο προτάσεις. Η πρώτη η οποία τελικά δεν τελεσφόρησε ήταν το κλείσιμο της παραλίας από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας. Η δεύτερη πρόταση, η οποία κατατέθηκε από το Δήμαρχο Πάρου κ. Κων/νο Μπιζά, ήταν από 1η Μαΐου η παραλιακή οδός να παραμένει κλειστή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Τελικά, κατά πλειοψηφία, 14 υπέρ 9 κατά, ψηφίστηκε η πρόταση του Δημάρχου κι έτσι η παραλιακή οδός από την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου, θα κλείνει για τη διέλευση οχημάτων από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το πρωί. Επιπλέον η τροφοδοσία των επιχειρήσεων και καταστημάτων  θα επιτρέπεται στην αριστερή πλευρά του δρόμου από τις 7 έως 9:30 το πρωί και από τις 3μ.μ μέχρι τις 5μ.μ.

Επίσης, προτάθηκε οι μπάρες απαγόρευσης της διέλευσης να τοποθετηθούν στο ύψος του ανεμόμυλου στο λιμάνι, στο κιόσκι του Λιμεναρχείου, κι όχι στο ύψος του ΚΤΕΛ όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Η πρόταση αυτή θα πρέπει να εγκριθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πάρου – Αντιπάρου αφού ο χώρος που τοποθετούνται οι μπάρες αποτελεί λιμενική ζώνη.

Βίντεο: Η εισήγηση του Δημάρχου
{https://youtu.be/K5d-y4Tt3s8}

Βίντεο: Ένταση και αντεγκλήσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος
{https://youtu.be/7lizRwHLCXQ}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos