Συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ την επόμενη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη

07 Νοεμβρίου 2019 19:02

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του Thessaloniki Summit 2019.

Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο κ. Μητσοτάκης, εκτός από τον Ζόραν Ζάεφ θα συναντήσει και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.
Τη διάσκεψη Thessaloniki Summit 2019 διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος.

Η προηγούμενη συνάντηση Μητσοτάκη-Ζάεφ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσει τον Ζόραν Ζάεφ κοντά στα τέλη Σεπτεμβρίου στα Ηνωμένα Έθνη. Στη συζήτησή τους, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο ίδιος δεν θα υπέγραφε την Συμφωνία των Πρεσπών. Πρόσθεσε ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε ό,τι μπορούσε για να μην κυρωθεί. Οπως είπε ωστόσο, (επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά όσα έχει πει προεκλογικά) μετά την κύρωσή της η συμφωνία αυτή αποτελεί πλέον μέρος του διεθνούς δικαίου και επομένως η Ελλάδα πρέπει να τη σεβαστεί.

Μάλιστα τότε ο Πρωθυπουργός είχε καλέσει τον κ.Ζάεφ να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε στο θέμα της προστασίας των εμπορικών σημάτων.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos