«Βροχή» τα πρόστιμα του Δήμου Πάρου σε επιχειρήσεις του νησιού για παραβάσεις του κανονισμού καθαριότητας…

19 Νοεμβρίου 2019 17:47

«Έβρεξε» πρόστιμα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου το απόγευμα της Δευτέρας 18 Νοεμβρίου!


Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες της αρμόδιας Υπηρεσίας Καθαριότητας ότι κάποιες επιχειρήσεις στο νησί παραβιάζουν συστηματικά τον κανονισμό καθαριότητας, το θέμα έφθασε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Κουντρομιχάλης, εισηγήθηκε στη συνεδρίαση την επιβολή προστίμων σε 12 ιδιώτες επιχειρηματίες, οι οποίοι, παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις που τους είχαν γίνει από την Υπηρεσία Καθαριότητας, όπως τόνισε ο Προϊστάμενός της, δεν έδειξαν να συμμορφώνονται. Το γεγονός αυτό, όπως σημείωσε ο Προϊστάμενος, θέτει ζήτημα άνισης μεταχείρισης των πολιτών που τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας, συνεπώς η επιβολή προστίμων αποτελεί ενδεδειγμένη αντιμετώπιση και για λόγους δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί ότι οι παραβάτες είχαν χρονικό περιθώριο να διατυπώσουν γραπτά ή τηλεφωνικά την ένστασή τους για τις συγκεκριμένες ποινές που τους επιβλήθηκαν ώστε να επανεξεταστεί η περίπτωσή τους.

Το θέμα συζητήθηκε εκτενώς, και για κάθε παραβάτη ξεχωριστά. Ωστόσο ομόφωνα λήφθηκε από το Δ.Σ. η απόφαση να επιβληθούν σε 12 περιπτώσεις παραβατών χρηματικά πρόστιμα συνολικού ύψους 3.500 ευρώ.
Το υψηλότερο πρόστιμο ανήλθε στο ποσό των 500 ευρώ.

Πρόκειται για 3 επιχειρήσεις στην Παροικία, 8 στη Νάουσα και 1 αυτοκίνητο το οποίο ρύπαινε πετώντας φέιγ βολάν.

Επισημαίνεται, ότι ο Δήμος Πάρου, πρόκειται σύντομα να προβεί στη θέσπιση νέου, πιο αυστηρού από τον ισχύοντα κανονισμό, για θέματα καθαριότητας στο νησί.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos