Νέα δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό

24 Δεκεμβρίου 2014 15:08

Στο χάος κινδυνεύει να βυθιστεί και πάλι το Μιζούρι μετά το νέο θάνατο Αφροαμερικανού από σφαίρες αστυνομικού σήμερα (στη 1 τη νύχτα τοπική ώρα) στο προάστιο Μπέρκλεϊ

του Σεντ Λούις στο Μιζούρι, λίγα μέτρα μακριά από το σημείο όπου τον Αύγουστο ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν.

Το γεγονός επιτείνει τις ανησυχίες για νέες ταραχές, μόλις τρεις ημέρες από τη δολοφονία δύο αστυνομικών, ως αντίποινα για τους θανάτους μαύρων από όργανα της τάξης.

Πρόκειται για τον 18χρονο Αντόνιο Μάρτιν, ο οποίος βρισκόταν στο βενζινάδικο με τον φίλο του Τζέσους Κρίστο όταν, σύμφωνα με τον φίλο του, τους σταμάτησαν δύο αστυνομικοί ως υπόπτους για ληστεία.

Όταν ο Μάρτιν αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές του αστυνομικού για έλεγχο, ο τελευταίος τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας του Σεντ Λούις, Μπράιαν Σέλμαν, το θύμα τράβηξε όπλο και απείλησε με αυτό τον αστυνομικό την ώρα που εκείνος τον πλησίασε. «Φοβούμενος για τη ζωή του, ο αστυνομικός του Μπέρκλεϊ πυροβόλησε αρκετές φορές πλήττοντας τον ύποπτο και τραυματίζοντάς τον θανάσιμα», πρόσθεσε.

Νέα δολοφονία αφροαμερικανού από αστυνομικό

Την άρνηση του 18χρονου να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των αστυνομικών επιβεβαίωσε και ο φίλος του, ο οποίος ωστόσο μιλώντας στην Huffington Post.

Η αστυνομία βρήκε το όπλο το οποίο ανήκε στον Μάρτιν κι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος.

Ταραχές και συλλήψεις

Βίντεο που κυκλοφόρησε από το σημείο δείχνει αστυνομικούς να έχουν αποκλείσει το βενζινάδικο και έναν αριθμό συγκεντρωμένων να φωνάζουν εναντίον τους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι συγκεντρωμένοι πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών και των περιπολικών της αστυνομίας, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο και για χρήση σπρέι πιπεριού. Τοπική εφημερίδα του Σεντ Λούις αναφέρει ότι έγιναν τρεις συλλήψεις.

Το Μπέρκλεϊ βρίσκεται σε απόσταση μερικών μόλις λεπτών από το προάστιο Φέργκιουσον όπου ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον σκότωσε τον Αύγουστο τον μαύρο Μάικλ Μπράουν, γεγονός που προκάλεσε σειρά από διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας.

Τα περιστατικά βίας μεταξύ αφροαμερικανών - αστυνομικών τείνουν να πάρουν πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς τις τελευταίες ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ τρεις αστυνομικοί εν ώρα υπηρεσίας, σε επιθέσεις που θεωρούνται αντίποινα για τις πρόσφατες δολοφονίες άοπλων νεαρών μαύρων από όργανα της τάξης, ενώ πολλοί εκφράζουν φόβους ότι το νέο περιστατικό στο βενζινάδικο θα πυροδοτήσει νέο κύκλο επεισοδίων.

Περίπου 200 άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία χθες Τρίτη στη Νέα Υόρκη παραβλέποντας τις εκκλήσεις του δημάρχου της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο για αναστολή των διαδηλώσεων μετά τον φόνο των αστυνομικών.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos