Καλύτερη δασκάλα του κόσμου η Παλαιστίνια Χανάν Αλ Χρουμπ

14 Μαρτίου 2016 11:11

Μια δασκάλα δημοτικού που μεγάλωσε σε ένα παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων κέρδισε το βραβείο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων ως η «καλύτερη δασκάλα του κόσμου» αναγνωρίζοντας την «εξαιρετική συμβολή» της στο επάγγελμα.

Η Χανάν Αλ Χρουμπ, από τη Βηθλεέμ της Δυτικής Όχθης, τιμήθηκε με το Πασκόμιο Βραβείο Δασκάλου σε τελετή στο Ντουμπάι την Κυριακή.

Η Χρουμπ παρέλαβε το βραβείο ως «μια νίκη για όλους τους εκπαιδευτικούς γενικά και ειδικότερα για τους Παλαιστίνιους δασκάλους».

«Πιστέψτε στις ιδέες σας, εργαστείτε πάνω σε αυτές, πείστε τους ανθρώπους γι' αυτές, αμφισβητείστε όλο τον κόσμο, πείστε τους ανθρώπους για τις ιδέες σας ώστε να μπορέσετε να τις διαδώσετε» δήλωσε.

Παιχνίδι και μάθηση
Η Χρουμπ έγινε δασκάλα όταν τα παιδιά της και ο σύζυγός της πυροβολήθηκαν επιστρέφοντας από το σχολείο στο σπίτι τους. «Μεταμόρφωσε την συμπεριφορά των παιδιών μου και τις προσωπικότητές τους» δήλωσε σε βίντεο. «Ένιωθα πως ήμουν μόνη στην προσπάθεια να βοηθήσω τα παιδιά μου να το ξεπεράσουν. Κανείς δάσκαλος δεν μας βοήθησε να το ξεπεράσουμε».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos