Καμία συνεργασία με τους Κούρδους για την κατάληψη της Ράκα

23 Σεπτεμβρίου 2016 10:33

Το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μια επιχείρηση της συμμαχίας κατά του ISIS στη Ράκα στην οποία θα συμμετέχουν και Κούρδοι μαχητές απέκλεισε η Αγκυρα.


«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται ακόμα, τίποτα δεν είναι σίγουρο. Η στάση μας είναι η ίδια με αυτήν που είχαμε στη Μανμπίτζ και την Τζαραμπλούς.

Αποκλείεται να συμμετάσχουμε σε μια επιχείρηση στην οποία θα είναι παρόν και το PYD/YPG» ανέφερε ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. «Είναι αρχή μας να υποστηρίζουμε τη Ράκα και άλλες συριακές πόλεις για την εκκαθάρισή τους από το Νταές (το αραβικό όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος), αλλά, όπως έχουμε πει ξανά στο παρελθόν, έχουμε αρχές και προϋποθέσεις πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα» ανέφερε ο Καλίν στο κρατικό δίκτυο TRT Haber.

Η επίθεση
Εν τω μεταξύ, μετά την εκδίωξη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους αυτόν τον μήνα από την τουρκοσυριακή μεθόριο, ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία στην περιοχή.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε χθες ότι απάντησε σε πυρά ανοίγοντας πυρ εναντίον στόχων του ISIS στη Συρία μετά την έκρηξη ρουκέτας στην τουρκική μεθοριακή πόλη του Κιλίς.

Εξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, στο σύνολό τους Σύροι υπήκοοι, τραυματίστηκαν από την έκρηξη ρουκέτας, όπως ανακοίνωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι. Σημειώνεται ότι στο Κιλίς διαμένουν πολλοί Σύροι πρόσφυγες που διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos