Ματωμένη Κυριακή για τους χριστιανούς στην Αίγυπτο

10 Απριλίου 2017 16:24

Σε ματωμένη Κυριακή μετατράπηκε η Κυριακή των Βαΐων στην Αίγυπτο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε δύο εκκλησίες των κοπτών, που στοίχισαν τη ζωή 44 τουλάχιστον ανθρώπων, ενώ περίπου 150 είναι οι τραυματίες.


Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη των χτυπημάτων κι απειλεί με νέες επιθέσεις στο μέλλον.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, εν ώρα Θείας Λειτουργίας, στην κοπτική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, στην πόλη Τάντα, που βρίσκεται στο Δέλτα του Νείλου, σε απόσταση 120 χλμ. βόρεια του Καΐρου. Η δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε έξω από τον κοπτικό καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου, στην περιοχή Μανσέια, που βρίσκεται σε μικρή σχετικά απόσταση από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Μεταξύ των νεκρών αυτής της επίθεσης είναι τρεις αστυνομικοί, στους οποίους συγκαταλέγεται και ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος της περιοχής Αταρίν.

Οι επιθέσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚ, έγιναν από βομβιστές-καμικάζι που φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά. Πρόκειται για τους Αμπου αλ Μπαράα αλ Μάσρι και Αμπου Ισαακ αμ Μάσρι. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες, ενώ ζήτησε από τον στρατό να αναπτύξει στρατεύματα προκειμένου να προστατεύσουν τις «ζωτικής σημασίας υποδομές» της χώρας, ενώ η αστυνομία φέρεται να έχει προβεί σε συλλήψεις. Πρόκειται για μία ασυνήθιστη κίνηση εκ μέρους του, ωστόσο αντιμέτωπος με επικρίσεις από τη Δύση ότι έχει καταπνίξει την αντιπολίτευση και τους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσπαθεί να προβληθεί σαν ασπίδα ενάντια στην τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos