Μπλόκο 200.000 Γάλλων στην Μπριζίτ Μακρόν

07 Αυγούστου 2017 11:18

Σχεδόν 200.000 Γάλλοι υπέγραψαν ένα διαδικτυακό αίτημα για να μη αναγνωριστεί επίσημα στη σύζυγο του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ο ρόλος της πρώτης κυρίας.

Η συλλογή υπογραφών άρχισε πριν από δύο εβδομάδες στο change.org με βασικό αίτημα με πρωτοβουλία του ζωγράφου, συγγραφέα και «ενεργού πολίτη», όπως δηλώνει, Thierry Paul Valette, ο οποίος επιμένει ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για να από τα κρατικά ταμεία ειδικά κονδύλια για το ρόλο της πρώτης κυρίας, που υποσχέθηκε προεκλογικά ο Μακρόν να δημιουργήσει για τη σύζυγό του.

«Η Μπριζίτ Μακρόν έχει αυτή τη στιγμή δύο-τρεις συνεργάτες καθώς και δύο γραμματείς και δύο σωματοφύλακες. Αυτά αρκούν», λέει το αίτημα, που μέχρι σήμερα το πρωί είχε συγκεντρώσει 188.000 υπογραφές.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα όλες τις σεξιστικές επιθέσεις κατά της Μπριζίτ Μακρόν και δεν θέλουμε επ’ ουδενί να αμφισβητήσουμε την ικανότητά της. Αλλά σε μια περίοδο επανεπιβεβαίωσης της ηθικής συμπεριφοράς στη γαλλική πολιτική σκηνή», με τη θέσπιση ενός νόμου που απαγορεύει ρητά σε υπουργούς και βουλευτές να προσλαμβάνουν ως βοηθούς μέλη των οικογενειών τους, «δεν μπορούμε να εγκρίνουμε την αναγνώριση ειδικού status για τη σύζυγο του Προέδρου Μακρόν», αναφέρει το αίτημα, που απευθύνεται στον Μακρόν και τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos