Ιαπωνία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και 32 αγνοούμενοι μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ

06 Σεπτεμβρίου 2018 07:34

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι 32 αγνοούνται μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη νήσο Χοκάιντο της Ιαπωνίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, προκαλώντας κατολισθήσεις και διακόπτοντας την ηλεκτροδότηση στα σπίτια των 5,3 εκατομμυρίων κατοίκων του.

Το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε την πληροφορία για τον πρώτο επιβεβαιωμένο νεκρό, ενώ έκανε επίσης λόγο για 120 τραυματίες μετά τον σεισμό των 6,7 βαθμών που έπληξε το Χοκάιντο. Οι αρχές καταμετρούσαν νωρίτερα 19 αγνοούμενους.

Πλάνα που τραβήχτηκαν από αέρος αποκάλυψαν ότι ο σεισμός προκάλεσε δεκάδες κατολισθήσεις κοντά στην πόλη Ατσούμα, στο νότιο Χοκάιντο, ορισμένες από τις οποίες καταπλάκωσαν σπίτια.

Όλο το νησί έχει μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς η Hokkaido Electric Power Co ανακοίνωσε ότι ανέστειλε επειγόντως τη λειτουργία όλων των ηλεκτροπαραγωγικών της σταθμών που λειτουργούν με λιγνίτη και άλλα ορυκτά καύσιμα. Όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο νησί ανεστάλησαν.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos