Το «στοίχημα» των 835 εκατ. δολαρίων της Prada στη Νέα Υόρκη

24 Δεκεμβρίου 2023 14:28

Να επεκτείνει την παρουσία της στην πόλη της Νέας Υόρκης επιδιώκει η Prada. Στο πλαίσιο αυτό όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, προχώρησε στην απόκτηση δύο κτιρίων στη διάσημη Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Η ιταλική εταιρεία ενδυμάτων και αξεσουάρ πολυτελείας, θα διαθέσει συνολικά 835 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει τα δύo ακίνητα. Η κίνηση αυτή γίνεται σε μια περίοδο στην οποία η αγορά ακινήτων έχει πλήγμα, καθώς η ζήτηση διαρκώς μειώνεται και μαζί της και η αξία των ακινήτων, ενώ συγχρόνως τα υψηλά επιτόκια έχουν εκτοξεύσει το κόστος δανεισμού για τους ιδιοκτήτες που έχουν λάβει δάνεια για την απόκτηση ακινήτων.

Με χρονολογική σειρά, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αγόρασε το ακίνητο 724 Fifth Ave., του παρακείμενου κτιρίου που στεγάζει τη ναυαρχίδα της Prada στη Νέα Υόρκης αντί του ποσού των 425 εκατ. δολαρίων. Την περασμένη Παρασκευή όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα με γνώση επί του θέματος, ένα νομικό πρόσωπο που συνδέεται με την οικογένεια Prada, αγόρασε το ακίνητο 720 Fifth Ave. για σχεδόν 410 εκατ. δολάρια.

Κι άλλες εταιρείες «στοιχηματίζουν»
Εν μέσω πιέσεων στην αγορά ακινήτων κι άλλες εταιρείες θέλουν να επεκτείνουν την παρουσία τους στη Νέα Υόρκη αγοράζοντας τα ακίνητα στα οποία στεγάζονται, όπως για παράδειγμα η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai. Με τις τιμές να βαίνουν μειούμενες, πιθανόν να διακρίνουν μια ευκαιρία να αποκτήσουν σε ακίνητη περιουσία προσβλέποντας σε μελλοντική αύξηση της αξίας των ακινήτων.

Από την άλλη, ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρείται μια επιβράδυνση στη ζήτηση για προϊόντα πολυτελείας, εντούτοις στις ΗΠΑ οι λιανικές πωλήσεις παρουσιάζουν μια ισχυρή εικόνα.

Την περασμένη Πέμπτη, η Prada ανακοίνωσε ότι το κτίριο που βρίσκεται η ναυαρχίδα της στην Πέμπτη Λεωφόρο, της προσφέρει υψηλή στρατηγική αξία, μετά τον «καταιγισμό» επενδύσεων σε κατοικίες, φιλοξενία και λιανικό εμπόριο στην περιοχή. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το χώρο στο εν λόγω ακίνητο που στεγάζονται το κατάστημά της, τα γραφεία και η αποθήκη.

«Ο ανταγωνισμός ανά τον κόσμο για τις πιο προνομιούχα πολυτελή ακίνητα έχει φτάσει στη Νέα Υόρκη. Υπάρχουν περισσότερες πολυεθνικές εταιρείες πολυτελείας από όσα προνομιούχα ακίνητα έχουν απομείνει στην Πέμπτη Λεωφόρο», αναφέρει ο Ουίλ Σίλβερμαν διευθύνων σύμβουλος της Eastdil Secured που μεσολάβησε για τη συμφωνία, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για την αγορά του 720 Fifth.

economistas.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos