Νταβούτογλου: «Προκλητικό» το πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo

15 Ιανουαρίου 2015 18:19

«Προκλητικό» χαρακτήρισε το σκίτσο του δακρυσμένου Μωάμεθ στο πρωτοσέλιδο του ιστορικού φύλλου της «Charlie Hebdo» ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος

ωστόσο, όπως εύστοχα επισημαίνουν πολλά γαλλικά ΜΜΕ, έδωσε το παρών στην μεγάλη πορεία της περασμένης Κυριακής στο Παρίσι για την ελευθερία της έκφρασης.

«Η δημοσίευση αυτού του σκίτσου είναι μια μεγάλη πρόκληση...η ελευθεροτυπία δεν σημαίνει ελευθερία να προσβάλεις» δήλωσε ο Νταβούτογλου σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι είναι «ισλαμοφοβικό και απαράδεκτο» από την πλευρά του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου το γεγονός ότι συνέδεσε τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι, με το Ισλάμ.

«Η ισραηλινή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την επιθετική και ρατσιστική πολιτική που ακολουθεί, αντί να επιτίθεται σε άλλους και να κρύβεται πίσω από τον αντισημιτισμό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Προέδρου, Ιμπραήμ Καλίν, σε γραπτή επιστολή που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos