Βαρουφάκης: «Οξυδερκής η Μέρκελ-Διανοούμενος ο Σόιμπλε»

11 Φεβρουαρίου 2015 13:42

Το εγκώμιο της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του Β. Σόιμπλε- παρά τις τεταμένες σχέσεις με το Βερολίνο- πλέκει ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, με συνέντευξή του στο περιοδικό Stern.

«Η Άνγκελα Μέρκελ είναι η πιο οξυδερκής πολιτικός στην Ευρώπη με διαφορά», τονίζει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε προδημοσίευση της συνέντευξης που δημοσιεύεται αύριο στο εβδομαδιαίο περιοδικό ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λέει ότι «είναι ενδεχομένως ο μόνος ευρωπαίος πολιτικός που έχει τη στόφα του διανοούμενου. Είναι πεπεισμένος Ευρωπαίος και γέννημα θρέμμα της ομοσπονδιακής ιδέας» τονίζει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών. Για τους Γερμανούς ο Γ. Βαρουφάκης λέει ότι είναι «καλύτεροι ευρωπαίοι από ότι οι Γάλλοι ή εμείς οι Έλληνες».

Παρά την κριτική που δέχεται, ο Γιάνης Βαρουφάκης εμμένει στο αίτημά του για ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους, γράφει το γερμανικό περιοδικό. «Όταν δεν μπορείς να αποπληρώσεις ένα χρέος τότε αυτό οδηγεί σε ένα κούρεμα» λέει ο υπουργός Οικονομικών. Για μια αναδιάρθρωση υπάρχουν πλήθος ονομασίες και εκεί η γερμανική και ελληνική γλώσσα είναι ιδιαίτερα επινοητικές. Καθοριστικό είναι ωστόσο ότι το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αποπληρωθεί στο άμεσο μέλλον» υπογράμμισε ο Γ. Βαρουφάκης

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos