Σκοτώθηκε ο βραβευμένος με Οσκαρ συνθέτης του «Τιτανικού» και «Braveheart», Τζέιμς Χόρνερ

23 Ιουνίου 2015 12:03

Σε αεροπορικό δυστύχημα στην Καλιφόρνια έχασε την ζωή του ο ταλαντούχος Αμερικανός συνθέτης, Τζέιμς Χόρνερ που είχε ντύσει με την μουσική του μερικές από τις διασημότερες ταινίες του Χόλιγουντ, μεταξύ των οποίων ο «Τιτανικός» και «Braveheart».


Ο βραβευμένος με Όσκαρ 61 ετών συνθέτης που είχε γράψει μουσική για περισσότερες από 100 ταινίες, μεταξύ των οποίων ο «Τιτανικός» και «Braveheart», έχασε την ζωή του όταν το μονοκινητήριο διθέσιο αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε, συνετρίβη βόρεια της Σάντα Μπάρμπαρα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, την Δευτέρα το πρωί.
«Χάσαμε έναν θαυμάσιο άνθρωπο με μία τεράστια καρδιά και ένα απίστευτο ταλέντο. Πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε...», έγραψε στο Facebook η βοηθός του Σίλβια Πατρίσια.
«Ο λαμπρός συνθέτης Τζέιμς Χόρνερ, φίλος μου και συνεργάτης σε 7 ταινίες βρήκε τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα. Η καρδιά μου έχει ραγίσει για τους δικούς του», έγραψε στο twitter ο σκηνοθέτης Ρον Χάουαρντ.
Ο Τζέιμς Χόρνερ γεννήθηκε στο Λος Αντζελες το 1953 και σπούδασε στο Royal College of Music στο Λονδίνο και στη συνέχεια στο University of Southern California. Στο τέλος της δεκαετίας του ΄70, ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Χόλιγουντ με την ταινία "The Lady in Red", ενώ ήταν πρώτη φορά υποψήφιος για Οσκαρ για την Ταινία "Aliens".
Ακολούθησαν έξι ακόμη υποψηφιότητες για Όσκαρ για ταινίες όπως οι Braveheart, Apollo 13, Field Of Dreams . Εγραψε μουσική για τις ταινίες Willow, Honey I Shrunk the Kids και Star Trek II. Βραβεύτηκε με Όσκαρ για το κομμάτι "My Heart Will Go On" στην ταινία Τιτανικός. Το 2010 συνεργάσθηκε και πάλι με τον Τζέιμς Κάμερον στην ταινία Avatar.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos