Ουγγαρία: Στις 2 Οκτωβρίου το δημοψήφισμα για τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις προσφύγων

05 Ιουλίου 2016 11:55

Στις 2 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία το δημοψήφισμα για τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις προσφύγων, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Γιάνος Αντερ.

Η ουγγρική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα αυτό τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μάλιστα όπως είχε κάνει γνωστό ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Ορμπαν, το ερώτημα που θα τεθεί στους ούγγρους ψηφοφόρους θα είναι το ακόλουθο: «Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να διατάξει μια υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη ούγγρων προσφύγων στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου;».

Ο Ορμπάν, η αντιπροσφυγική ρητορική του οποίου είναι πολύ έντονη, εκτιμά ότι δεν είναι δυνατό «να παίρνουμε πάνω στην πλάτη λαών, ενάντια στη βούληση λαών, αποφάσεις που αλλάζουν τη ζωή τους και τη ζωή των μελλοντικών γενεών», καθώς θεωρεί ότι οι ποσοστώσεις αυτές «θα αναδιαμορφώσουν την πολιτιστική και θρησκευτική ταυτότητα της Ευρώπης».

Η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση στους ψηφοφόρους να απορρίψουν το σχέδιο της Ε.Ε.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos