ΟΗΕ: Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε νέες κυρώσεις σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ

23 Δεκεμβρίου 2017 13:05

Πρόκειται για περιορισμούς στις εισαγωγές πετρελαίου, που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για το πυραυλικό και πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας

Το Συμβούλιο Ασφαλείας υιοθέτησε σήμερα ομόφωνα, χάρη στη στήριξη της Κίνας, το σχέδιο απόφασης που επιβάλλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας, ιδίως περιορισμούς στις εισαγωγές πετρελαίου, που θεωρούνται κρίσιμης σημασίας για το πυραυλικό και πυρηνικό της πρόγραμμα.

Το Συμβούλιο ενέκρινε το σχέδιο ψηφίσματος που πρότειναν χθες οι ΗΠΑ, το οποίο διατάσσει επίσης τον επαναπατρισμό στη χώρα τους Βορειοκορεατών οι οποίοι έφυγαν για να εργαστούν στο εξωτερικό προκειμένου να στέλνουν συνάλλαγμα στο καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Πρόκειται για την ένατη σειρά σκληρών κυρώσεων που εγκρίνει ο ΟΗΕ, οι τρεις τελευταίες εκ των οποίων υπερψηφίστηκαν έπειτα από πρωτοβουλία των ΗΠΑ μετά τις πυραυλικές δοκιμές και μια πυρηνική δοκιμή στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016, η Πιονγκγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει μια πυρηνική δοκιμή, την έκτη κατά σειρά, και πολλές ρίψεις πυραύλων παρά την απαγόρευση των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ουάσιγκτον κατέθεσε προς ψήφιση χθες Πέμπτη ένα σχέδιο απόφασης έπειτα από διαπραγματεύσεις με την Κίνα, χώρα σύμμαχο της Πιονγκγιάνγκ, στον απόηχο της δοκιμής ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) την 28η Νοεμβρίου.
Τραμπ: «Ο κόσμος θέλει ειρήνη, όχι θάνατο»

«Ο κόσμος θέλει ειρήνη, όχι θάνατο!», ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μετάτις νέες κυρώσεις που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στη Βόρεια Κορέα, νωρίτερα σήμερα.

"Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε με 15 ψήφους (υπέρ) έναντι 0 κατά νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας. Ο κόσμος θέλει ειρήνη, όχι θάνατο!", έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos