×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Στο 20% για πρώτη φορά η ιντερνετική κίνηση από smartphone και tablet

10 Δεκεμβρίου 2013 15:10

Το «σερφάρισμα» από «έξυπνες» συσκευές αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 53% τους τελευταίους 12 μήνες.

Του Κώστα Δεληγιάννη

Το φράγμα του 20% ξεπέρασε τον Νοέμβριο το ποσοστό της ιντερνετικής κίνησης που προέρχεται από smartphone και tablet. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία αναλύσεων StatCounter, η οποία μελετά τα στατιστικά στοιχεία χρήσης των browser. Έτσι, σύμφωνα με τη StatCounter, για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα, 1 στους 5 χρήστες του ίντερνετ σε όλο τον κόσμο «σέρφαραν» από κάποια «έξυπνη» συσκευή.

Η πρωτιά αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την αυξανόμενη δημοφιλία των κινητών τηλεφώνων και των ταμπλετών για την περιήγηση στον παγκόσμιο ιστό, αφού το μερίδιο των mobile browser «σκαρφάλωσε» κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες τους τελευταίους 12 μήνες. Ένα νούμερο που μεταφράζεται σε αύξηση κατά 53% στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Η βασική αιτία πίσω από αυτή την τάση, υποστηρίζει η StatCounter, είναι η μαζική στροφή του καταναλωτικού κοινού στα smartphone και τα tablet, ακόμη και από ανθρώπους στις αναπτυσσόμενες χώρες που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την τεχνολογία. Είναι χαρακτηριστικό πως τον Σεπτέμβριο του 2009, 7 μήνες πριν από την κυκλοφορία του πρώτου iPad, το μερίδιο των mobile browser ήταν μόλις 1,1%.

Η στροφή αυτή επιβεβαιώνεται και από τις προβλέψεις της εταιρείας αναλύσεων IDC, που μιλούν για πτώση των πωλήσεων PC σε επίπεδα ρεκόρ φέτος, αγγίζοντας το -10,1%. Και η IDC υποστηρίζει πως βασικός λόγος για τη «βουτιά» είναι τα κινητά τηλέφωνα και οι ταμπλέτες.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos