×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

To «έξυπνο» σπίτι λανσάρισε η Apple

04 Ιουνίου 2014 10:20

Αρκετές βελτιώσεις σε software και υπηρεσίες, χωρίς ωστόσο καμία ανακοίνωση καινούριας συσκευής, επιφύλασσε η εναρκτήρια ομιλία του CEO της Apple Tim Cook

στο συνέδριο WWDC, τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ (ώρα Ελλάδας). Σε αυτήν, ο Cook παρουσίασε τη νέα έκδοση iOS 8 για τα iPhone και iPad, όπως και το καινούριο λειτουργικό OS X Yosemite για υπολογιστές Mac.

Από τις μεγαλύτερες προσθήκες στο iOS 8 είναι το HomeKit, ένα λογισμικό που θα επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει τις «έξυπνες» οικιακές συσκευές του - όπως την κλειδαριά, την πόρτα του γκαράζ, τα φώτα, τις κάμερες ασφαλείας και τον θερμοστάτη. Η αμερικανική εταιρεία έχει αναπτύξει γι' αυτό τον σκοπό ένα πρωτόκολλο που υποστηρίζει πως είναι απολύτως ασφαλές, ενώ ανακοίνωσε ορισμένες από τις εταιρείες που θα κατασκευάσουν συμβατά προϊόντα, όπως η Philips και η Haier.

Το iOS 8 εμπλουτίστηκε όμως και με το HealthKit, μια εφαρμογή που συγκεντρώνει δεδομένα από κάθε είδους συμβατό fitness tracker, όπως «έξυπνα» περικάρπια. Έτσι, οι κάτοχοι ενός iPhone θα μπορούν να ελέγχουν τις επιδόσεις τους και τα υπόλοιπα βιομετρικά δεδομένα σε καθημερινή βάση, ενώ η application θα υπολογίζει και τις τάσεις για μια μεγαλύτερη χρονική περίοδο.

Η νέα έκδοση του λειτουργικού για «έξυπνες» συσκευές έχει αρκετές ακόμη βελτιώσεις, όπως τις διαδραστικές ενημερώσεις, από τις οποίες θα μπορεί κανείς να αλληλεπιδράσει με μία εφαρμογή χωρίς να την ανοίξει, ένα «έξυπνο» εικονικό πληκτρολόγιο. Επίσης, κάνει ακόμη πιο εύχρηστη την υπηρεσία iCloud, προσθέτει στην εφαρμογή iMessages τα βιντεοσκοπημένα και ηχογραφημένα μηνύματα και δίνει τη δυνατότητα στα μέλη μιας οικογένειας να μοιράζονται φωτογραφίες, υπενθυμίσεις, αλλά και τις εφαρμογές που έχουν πληρώσει.

Όσον αφορά το OS X Yosemite, η αμερικανική εταιρεία επιφύλαξε κατ' αρχάς ένα ριζικό σχεδιαστικό «λίφτινγκ», με επίπεδα εικονίδια και διαφανή πάνελ. Το νέο λειτουργικό επιτρέπει τον καλύτερο συγχρονισμό με τα iPhone και iPad και τον πιο εύκολο διαμοιρασμό αρχείων. Επίσης, περιλαμβάνει μια αρκετά βελτιωμένη έκδοση του Safari όπως και μια ανανεωμένη εφαρμογή mail.

Οι δύο αναβαθμίσεις θα είναι έτοιμες το φθινόπωρο και θα διατεθούν δωρεάν σε όσους έχουν ήδη μια «έξυπνη» συσκευή ή υπολογιστή της Apple.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos