2 εκατ. νέες συνδρομές LTE την ημέρα, το 1ο τρίμηνο του 2016

16 Ιουνίου 2016 11:24

Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτει τα ρεκόρ η τεχνολογία του LTE, με την παγκόσμια συνδρομητική βάση σε δίκτυα νέας γενιάς να διπλασιάζεται το 1ο τρίμηνο του 2016 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.


Μάλιστα, το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους εκτιμάται ότι η αγορά του LTE διευρυνόταν κατά 2 εκατ. συνδρομές την ημέρα. Πλέον, μία στις έξι συνδρομές σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας είναι μέσω της τεχνολογίας LTE (17,4%).

Το 1,3 δις προσέγγισε η συνδρομητική βάση του LTE, που εξελίσσεται στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη τεχνολογία για κινητά δίκτυα - Στα 3,8 δις ο πήχης για το 2020
Η επιθυμία των καταναλωτών για πρόσβαση σε γρήγορο και αξιόπιστο Ίντερνετ αναδεικνύει το LTE στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη τεχνολογία για κινητά δίκτυα επικοινωνιών. Ήδη, σύμφωνα με στοιχεία του Global Μobile Suppliers Association (GSA), τα οποία στηρίζονται σε έρευνα της Ovum, το 1ο τρίμηνο του 2016, οι συνδρομές σε δίκτυα LTE προσέγγισαν το 1,3 δις παγκοσμίως, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Οι δε εκτιμήσεις για το πολύ κοντινό - αλλά και το πιο μακροπρόθεσμο – μέλλον, κάνουν λόγο για ακόμη ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι, μέχρι τα τέλη του 2016, οι LTE συνδρομές θα υπερβούν το 1,5 δις, αριθμός που θα απογειωθεί κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια: 3,8 δις συνδρομές μέχρι το τέλος του 2020, ενώ, ήδη, από το 2019 ο αριθμός τους θα προσεγγίσει τα 3 δις. Να σημειωθεί ότι οι συνδρομές σε LTE ή LTE-Advanced υπερέβησαν τον αριθμό - ορόσημο του 1 δις, ήδη από τα τέλη του 2015. Οι επιδόσεις του 1ου τριμήνου του τρέχοντος έτους έρχονται να δώσουν συνέχεια σε μια εξίσου ανοδική χρονιά, καθώς το 2015 σημειώθηκε αλματώδης αύξηση της συνδρομητικής βάσης της τεχνολογίας 4G/LTE, με περίπου 1,7 εκατ. ανθρώπους την ημέρα να αποκτούν συνδρομή σε σχετικές υπηρεσίες το περασμένο έτος.

Πρωταγωνίστρια η Ασία
Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ασία έχει μακράν τη μεγαλύτερη συμβολή στην παγκόσμια ανάπτυξη του LTE, με την περιοχή να φιλοξενεί περισσότερο από το ήμισυ (56,8%) των συνδρομητών σε παγκόσμιο επίπεδο (700 εκατ. χρήστες). Ιδιαίτερη συμμετοχή σε αυτό το ρεκόρ έχει η περιοχή της Κίνας, που αριθμεί, ήδη, μισό δισεκατομμύριο χρήστες. Το δεύτερο ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης για την τεχνολογία του LTE έχει η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική. Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ακολουθούν την Ασία στην παγκόσμια κατάταξη με μερίδιο 19,6% και 14%, αντίστοιχα, της παγκόσμιας αγοράς LTE.

Η πορεία
Η ανοδική πορεία της τεχνολογίας 4G/LTE, που εξασφαλίζει ασύρματες επικοινωνίες υπερ-υψηλών ταχυτήτων, συμβαδίζει με την ταυτόχρονη ανάπτυξη των δικτύων LTE ανά τον κόσμο. Το 2016, τα διαθέσιμα δίκτυα 4G/LTE αναμένεται να αυξηθούν κατά 15% σε σχέση με το 2015. Στα τέλη του περασμένου έτους εκτιμάται ότι υπήρχαν, παγκοσμίως, διαθέσιμα 480 δίκτυα 4G/LTE, αριθμός που θα αυξηθεί σε 550 έως τα τέλη του 2016.

www.sepe.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos