11,87% η συνολική αύξηση αφίξεων επιβατών τους καλοκαιρινούς μήνες στη Σίφνο

19 Σεπτεμβρίου 2016 13:13

Σε μια από τις καλύτερες χρονιές, τουριστικής κίνησης, αναδεικνύεται το 2016 για τη Σίφνο αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμεναρχείου Σίφνου η αύξηση αφίξεων επιβατών στο λιμάνι της Σίφνου άγγιξε περίπου το 12%.

Πιο συγκεκριμένα η αύξηση στους επιβάτες κυμάνθηκε στο 11, 87%, με 8024 περισσότερους επιβάτες σε σχέση με το 2015.
14,92% η αύξηση στις αφίξεις φορτηγών, μεγάλη αύξηση στις αφίξεις οχημάτων της τάξης του 21,38%, ενώ στο 14,28% κυμάνθηκαν οι αφίξεις δικύκλων.
Ο Δήμαρχος Σίφνου ο κ. Μπαμπούνης Ανδρέας ευελπιστεί ότι το 2017 θα είναι ένα ακόμα καλύτερο καλοκαίρι για το νησί της Σίφνου και φυσικά δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει ήδη έρθει σε επαφές με αρμόδιους φορείς, ώστε να αποκτήσει η Σίφνος συχνότερη ακτοπλοϊκή σύνδεση ή ακόμα και ένα δρομολόγιο «έκπληξη» που θα συνδέσει την Σίφνο με την Πάρο.
Οι κινήσεις αυτές του Δημάρχου της Σίφνου δεν είναι τυχαίες αφού στην Πάρο λειτουργεί ήδη το νέο αεροδρόμιο του νησιού που σύμφωνα και με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στο νησί της Πάρου, όχι μόνο θα ολοκληρωθούν οι εργασίες επέκτασης των κτηριακών εγκαταστάσεων του νέου αεροδρομίου μέσα στο 2016 αλλά αναμένεται και η επέκταση του αεροδιαδρόμου σε 2000 μέτρα, συνεπώς και η αναβάθμισή του σε διεθνές αεροδρόμιο.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos