Η Δήλος προτείνεται από την UNESCO ως τόπος που θα πρέπει να επισκεφθεί κάθε σύγχρονος ταξιδιώτης!

04 Νοεμβρίου 2017 16:48

Η UNESCO προτείνει 18 ελληνικά μνημεία – τοποθεσίες τις οποίες θα πρέπει να επισκεφθεί κάθε ταξιδιώτης που επισκέπτεται την Ελλάδα. Μεταξύ αυτών είναι και η Δήλος, το μικρό ακατοίκητο νησί δυτικά της Μυκόνου που βρίθει από αρχαιολογικούς θησαυρούς που το καθιστούν μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο ως τον πιο μεγάλο νησιωτικό αρχαιολογικό χώρο.

Σε κανένα άλλο νησί δεν φιλοξενούνται τόσα πολλά μνημεία από διαφορετικές ιστορικές περιόδους της αρχαιότητας. Μνημεία προϊστορικής εποχής, αρχαϊκά, κλασικά, ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων, συνθέτουν τους πολιτιστικούς θησαυρούς που φιλοξενεί η Δήλος η οποία αποτελεί ολόκληρη από το 1990 μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προστατεύεται από την UNESCO.

Πλούσια μακραίωνη ιστορία και μυθολογία περιπλέκονται στο ιερό αυτό νησί που υπήρξε σπουδαίο θρησκευτικό και εμπορικό κέντρο με σημαίνουσα σημασία στον αρχαίο κόσμο. Ο μύθος θέλει να αποτελεί γενέτειρα του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, η ιστορία της έχει αφήσει πλούσια αρχαιολογικά χνάρια από όλες τις εποχές της ζωής της. Το μοναδικής σημασίας νησί, έδωσε την ονομασία του στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων, καθώς τα υπόλοιπα νησιά αναπτύσσονται κυκλικά γύρω του.

Επίκεντρο μυθολογικών και ιστορικών αφηγήσεων και περιπετειών, η Δήλος αποτελεί τόπο σημαίνουσας σημασίας για κάθε λάτρη της ιστορίας και του αρχαιοελληνικού πολιτισμού που επιβάλλεται να την επισκεφθεί για να νιώσει κάτω από το εκτυφλωτικό φως του Αιγαίου τη μαγεία της. Αποτελεί τοποθεσία «προσκύνημα» για κάθε αρχαιολάτρη που επισκεπτόμενος το ιερό νησί δεν μπορεί παρά να αισθανθεί, χάρη στον πλούτο των μνημείων του, σεβασμό και δέος.

Οι ανασκαφικές έρευνες που έφεραν στο φως σπουδαία ευρήματά ξεκίνησαν το 1873. Σήμερα τα ευρήματα φυλάσσονται στο Μουσείο της Δήλου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos