Δήμος Τήνου: Λειτουργία του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών»

14 Οκτωβρίου 2012 12:30

Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ενόψει των προβλημάτων λειτουργίας του προγράμματος «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών», απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εργασίας, με την οποία ζήτησε την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του προγράμματος. Παραθέτουμε την επιστολή, αυτολεξεί:

Θέμα: Λειτουργία του «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών».

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το «Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Τήνου (ΚΔΑΠ)», λειτουργεί δώδεκα χρόνια στην ενδοχώρα της Τήνου, προσφέροντας τα μέγιστα στις εργαζόμενες μητέρες, στα παιδιά και γενικότερα στις οικογένειες που έχουν επιλέξει να ζήσουν στην ελληνική περιφέρεια. Αποτελεί την μοναδική κοινωνική δομή στην ενδοχώρα της Τήνου που στηρίζει την οικογένεια και δη την εργαζόμενη μητέρα, προσφέροντας παράλληλα δημιουργική – εκπαιδευτική απασχόληση στα παιδιά, μακριά από άλλες ανούσιες δραστηριότητες.

Η λειτουργία του από την Τοπική Αυτοδιοίκηση συγχρηματοδοτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα τελευταία δύο χρόνια λειτούργησε μέσω της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Σήμερα, ο θεσμός τείνει προς κατάργηση, καθώς στη δομή εγκρίθηκε μόνο μια αίτηση φιλοξενίας από το πρόγραμμα «Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού», ενώ η δυναμικότητά της είναι 25. Το γεγονός αυτό, όπως καταλαβαίνετε, έχει δημιουργήσει πλείστα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου, καθώς η Δημοτική Επιχείρηση αδυνατεί να το χρηματοδοτήσει.

Είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο, έως επιτακτικό, τη δεδομένη χρονική στιγμή να προστατευτεί ο θεσμός του ΚΔΑΠ και κατ' επέκταση οι οικογένειες, οι οποίες διαρκώς πλήττονται από τις συνέπειες της βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας. Είναι πραγματικά άδικο και λυπηρό να απαξιώνεται και να καταλήγει έτσι ένας θεσμός που έχει προσφέρει στην κοινωνία. Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για την επανεξέταση της χρηματοδότησης της δομής ή ακόμη και του ενδεχόμενου χρηματοδότησής της από τον Κρατικό Προϋπολογισμό».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos